• Els van Petegem en Jacqueline Kote.
• Els van Petegem en Jacqueline Kote. Foto: aangeleverd

Wintermarkt in hartje Linschoten

Nieuws 1.523 keer gelezen

LINSCHOTEN • Liefhebbers van mooie kerstspulletjes kunnen vrijdag 8 en zaterdag 9 december hun hart ophalen op De Kleine Werf aan de Dorpstraat 1 in Linschoten.

Het zijn Els van Petegem en Jacqueline Kote die in december 2021 met doorslaand succes deze markt voor de eerste keer organiseerden. Ook deze tweede editie belooft weer een sfeervol gebeuren. “De uitgestalde spullen zijn allemaal voor de verkoop en variëren van serviesjes, groendecoraties tot (Engelse) kerstdecoraties en brocante snuisterijen. Voor ieder wat wils”, verklaart Els van Petegem. 

Ongedwongen samenzijn
Jacqueline Kote kan zich de eerste markt nog goed herinneren. “Het was tout Linschoten die elkaar hier ontmoette. Een volslagen ongedwongen samenzijn in een winterse sfeer. De mensen raakten aan de praat, vonden de gezelligheid om elkaar te ontmoeten en dronken een glaasje glühwein. Het was ontzettend gezellig. En dat moet het deze keer ook weer worden.”

Els van Petegem en Jacqueline Kote ruimen voor deze dagen hun zolders en schuurtjes leeg om de mooiste spulletjes voor een zacht prijsje van de hand te doen. Het is Jacqueline die al jarenlang vooral het Franse platteland afstruint voor de meest onverwachte exclusieve en toch betaalbare brocante. Els daarentegen wil juist haar verzameling kerstdecoraties van de afgelopen jaren weer wat verfrissen. Samen zorgen zij ook voor sfeervolle groendecoraties.

Fiets
De kerstmarkt is niet alleen bedoeld voor mensen uit Linschoten. Ook bezoekers uit omliggende plaatsen zijn welkom. Kom op de fiets, want parkeerruimte is schaars. Zachte muziek, vuurkorven, glühwein en verrassend mooie spulletjes verhogen de kerstsfeer. Zowel vrijdag als zaterdag is iedereen van 10.00 tot 17.00 uur welkom. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 13 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 14 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 14 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06