• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn.
• Eén van de eerste scènes met in het midden Jessica Corbijn. Foto: Winny van Rij

Sterallures speelt Legally Blonde in theater Het Klooster

Nieuws 1.982 keer gelezen

WOERDEN • Musicalvereniging Sterallures brengt in het weekend van 15 tot 17 maart vijf keer de musical Legally Blonde met Jessica Corbijn in de hoofdrol.

“Ik speel Elle Woods, een hele positieve, energieke en krachtige dame die haar liefde achterna gaat”, vertelt Jessica Corbijn enthousiast. “Ze volgt een studie en ontmoet allemaal bijzondere types. Elle laat iedereen in hun waarde, maar andersom is dat niet altijd het geval.”

Het zit zo: ze is een schijnbaar oppervlakkige blondine met een hart van goud die tijdens de studie verandert. “Ze ontwikkelt zich en ontdekt dat er meer in haar zit dan roze outfits en glitterige accessoires.” Het is een rol die Corbijn wel past. “Ik doe voor de derde keer mee aan een musical van Sterallures en dit is de eerste keer dat ik zo’n grote rol speel.”

Wereldberoemd
Legally Blonde is een bekende musical waar zelfs een film van is gemaakt, weet voorzitter Frans de Waal te vertellen. Hij speelt zelf een paar kleine rollen in de musical en maakt ook deel uit van het ensemble. “Het is een professionele, internationaal bekende musical, dus we spelen precies zoals die ook in allerlei theaters is opgevoerd.” 

Zo’n professionele musical is wel wat moeilijker en duurder. De Waal: “Normaal zijn we daar wat terughoudend in maar dit jaar konden we het ons veroorloven.” Dat betekent dat je gedurende een bepaalde periode vanuit het buitenland oefenbanden krijgt en daarmee aan de slag kan. “Twee maanden van tevoren kregen we de goede banden en ik denk dat het resultaat best goed is. Voor het koor zitten er wat uitdagingen in en ook bepaalde dansen vragen wat meer van de spelers, maar we hebben nog een speciale danssessie om alles goed onder de knie te krijgen.”

Sprankelend
De tweede doorloop van het hele stuk was op 25 februari. “Dat doen we dan een hele zondag, dan heb je wat meer tijd dan op een avond en dat is fijn”, aldus Corbijn. Die doorloop begon met een warming-up van stem en lijf. ‘Maak contact met het personage dat je speelt’, was de opdracht van regisseur Jennie Hidding. “Loop rond, zeg dag tegen de mensen die je tegen komt vanuit jouw rol.” Daarna begon de doorloop met gelijk een frisse en sprankelende start. Dat belooft wat.

De voorstellingen zijn op vrijdag- en zaterdagavond en op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Vooral voor de middagen zijn nog wel kaartjes beschikbaar. Voor de vrijdagmiddag geeft de musicalvereniging ook altijd wat kaartjes aan maatschappelijke organisaties, voor hun cliënten of gasten.

Nieuwe mensen
Na de voorstellingen zijn er altijd weer mensen die mee willen doen. “Op donderdagavond 4 april hebben we dan een open avond om 20.00 uur in de Willem van Oranjeschool. Iedereen is welkom en we zoeken dan vooral nog versterking van mannen.” Maar eerst schitteren in Het Klooster. “Ik heb er enorm veel zin in”, besluit Corbijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster

Winny van Rij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 16 uur geleden
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05