Afbeelding
Foto: Gemeente Woerden

Diamanten bruidspaar Kempen-Van Leeuwen ontvangt burgemeester Molkenboer

Nieuws 903 keer gelezen

KAMERIK • Het echtpaar Kempen-van Leeuwen heeft maandagmiddag de burgemeester op bezoek gekregen. Victor Molkenboer feliciteerde het echtpaar uit Kamerik met hun diamanten huwelijk.

Dirk Kempen (87) en Annie van Leeuwen (83) zijn allebei geboren aan de Van Teylingenweg in Kamerik. Dirk op nummer 164 en Annie 700 meter verderop op nummer 168. Toen Annie wekelijks bij Dirks ouders ging helpen in de huishouding, werden de twee langzaam gek op elkaar. Vervolgens gingen de twee samen schaatsen op de Kamerikse Wetering. “Lekker zwieren met botte schaatsen, zodat ze elkaar lekker konden vasthouden”, vertelt hun zoon Peter.

Later gingen ze ook dansen in het Patronaat van Woerden en sinds carnaval op schrikkeldag in 1960 hadden ze officieel verkering. Na 4 jaar verkering trouwden Dirk en Annie in 1964 in hun woonplaats Kamerik. Op 1 mei was het wettelijke huwelijk en op 6 mei trouwden ze voor de kerk. Voor het echtpaar voelt 6 mei als hun trouwdatum.

Dirk en Annie hadden, ook weer aan de Van Teylingenweg, samen een boerderij met koeien, varkens en kippen. Het eerste jaar werd er nog met de hand gemolken. In december 1964 kwam de eerste melkmachine. In de eerste jaren ging alles nog op de fiets of werden groente, kaas en andere boodschappen bij de boerderij bezorgd. In 1967 kwam er een auto. Tot 1 augustus 1998 bleef het echtpaar op de boerderij wonen.

Daarna verhuisden zij naar de Kanis en kwam zoon Peter in de boerderij wonen. Dirk is nog bijna dagelijks te vinden op de boerderij, want hij heeft er een groentetuin en 40 kippen die hij verzorgd. Andere hobby’s zijn en waren klaverjassen en zingen in het koor van de Hyppolytuskerk in Kamerik. Annie is altijd actief lid geweest van de plattelandsvrouwen en voor de kerk. Daarnaast handwerkt ze graag; breien, haken en borduren.

Het echtpaar kreeg 6 kinderen: Marianne (59), Nico (58), Peter (57), Ria (55), Astrid (52) en Annette (47). Hun geboortes zijn ook meteen de belangrijkste herinneringen aan 60 jaar huwelijk. Inmiddels zijn er ook 20 kleinkinderen. Voor allemaal borduurde Annie een geboortetegel. Dat Dirk en Annie nu hun diamanten bruiloft kunnen vieren, komt volgens hen omdat ze elkaar tot bepaalde hoogte vrijlaten, normaal doen en doorademen. “Maar vooral ieder in zijn eigen waarde laten.”

Burgemeester Victor Molkenboer feliciteerde het diamanten bruidspaar met een mand vol streekproducten.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Harleydag in 2023.
Harleydag Woerden gaat dit jaar niet door Nieuws 16 mei, 17:14
• Sportlust '45 houdt een veiling.
Veilingavond Sportlust '46 met Peter Heerschop Nieuws 16 mei, 16:32
• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 16 mei, 14:54
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 16 mei, 11:27
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws 16 mei, 11:01
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws 16 mei, 10:51
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport 16 mei, 10:49
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws 16 mei, 10:47