Afbeelding
Foto: Maartje en Kine

Maartje en Kine: een weergaloos muziekduo waar je blij van wordt

Nieuws 458 keer gelezen

BODEGRAVEN/REEUWIJK • Wie zich een avondje wil verbazen over muzikaal en theatraal Nederlands talent, moet bij Maartje en Kine zijn. De voorstelling ‘Hoge Noot’ van Maartje en Kine kreeg lovende recensies in de pers. De Telegraaf en Theaterparadijs waren lyrisch en noemden het ‘een klinkend feest’ en ‘weergaloos muzikaal grappig’. Deze talentvolle dames zijn te zien op donderdag 16 mei in het Evertshuis.

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. ‘La musique est magnifique’. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jacksons ‘Thriller’. Beuken, rocken, zweten: Maartje en Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

Meesterlijke solo’s

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje en Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje en Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Muzikale comedy zoals u het nog nooit gezien heeft!

Sneeuwbeesten

De succesvolle serie Sneeuwbeesten heeft Maartje en Kine heel veel gebracht. “Manmanman, wat een avontuur was het om langs alle grote zalen van Nederland te touren met ons midwinterfeest. Grote dank aan alle 48 (!) koren die mee hebben gedaan en aan ons heerlijke publiek dat in groten getale is gekomen. We hadden niet durven dromen dat onze verhalen over muzikale midwinterrituelen zo’n groot succes zou worden. Gelukkig is Sneeuwbeesten volgende winter weer terug tussen november ‘24 en januari ‘25, hou onze speellijst en nieuwsbrief in de gaten.”

Informatie

De voorstelling Hoge Noot begint om 20.00 uur, kaarten kosten € 20,50 inclusief drankje. Ga voor meer info en reserveren naar de website van het Evertshuis.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Harleydag in 2023.
Harleydag Woerden gaat dit jaar niet door Nieuws 16 mei, 17:14
• Sportlust '45 houdt een veiling.
Veilingavond Sportlust '46 met Peter Heerschop Nieuws 16 mei, 16:32
• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 16 mei, 14:54
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 16 mei, 11:27
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws 16 mei, 11:01
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws 16 mei, 10:51
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport 16 mei, 10:49
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws 16 mei, 10:47