Afbeelding
Foto: Paul van den Dungen

Europese verkiezingen, waarom houden we die eigenlijk?

Nieuws 534 keer gelezen

WOERDEN • De Europese verkiezingen komen eraan. Van 6 tot en met 9 juni worden in heel Europa verkiezingen gehouden voor het Europese parlement. Veel mensen vragen zich af waarom ze moeten kiezen en waarop ze dan kiezen. Wat betekenen deze verkiezingen voor mij?

Op woensdag 29 mei organiseren de lokale afdelingen van Volt en Progressief Woerden een debatavond in De Speeldoos, Singel 45a in Woerden. Kandidaten voor een parlementszetel van maar liefst 7 partijen gaan met elkaar in debat over hun visie voor Europa aan de hand van lokale Woerdense onderwerpen. De deelnemers zijn: Ingeborg ter Laak – nummer 2 voor het CDA; Ian Hendriks – nummer 5 voor Volt§ Jacques Roozendaal – nummer 13 voor de SGP; Johanna van der Meer – nummer 16 voor de Christen Unie; Marius Troost – nummer 14 voor de Pvda/GL. Ook VVD en D66 zijn vertegenwoordigd.

Jouw belangen

Vrijwel alle besluiten in de gemeenteraad hebben ergens een verbinding met ‘Europa’. Zoals het bouwen van woningen, het beheren van ons landschap, het ontwikkelen van onze nijverheid en industrie, de opvang van vluchtelingen, het zorgen voor een goed klimaat en milieu, en onze veiligheid. Dus ook in de Europese verkiezingen kies je voor jouw belangen als Woerdenaar.

Alle Woerdenaren zijn van harte welkom om deze avond gratis bij te wonen. Daarbij is het wel verplicht om je vooraf aan te melden via de website www.debatavondwoerden.nl. Wees er snel bij want vol = vol. De avond zal worden afgetrapt door Agnes Jongerius. Als lid van het Europeesparlement neemt zij ons mee in de manier waarop wetten en beleid in Brussel worden gemaakt, en hoe dit van invloed is op Woerden. Op de haar bekende wijze, doorspekt met voorbeelden en anekdotes. Daarna zullen de deelnemers, in verschillende groepjes, met elkaar de degens kruisen over hun plannen voor Europa. Daarbij zal telkens een onderwerp centraal staan dat ook voor Woerden van belang is. Iedereen kan vooraf vragen stellen over deze onderwerpen via de website.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Harleydag in 2023.
Harleydag Woerden gaat dit jaar niet door Nieuws 16 mei, 17:14
• Sportlust '45 houdt een veiling.
Veilingavond Sportlust '46 met Peter Heerschop Nieuws 16 mei, 16:32
• Vrijwilliger van Voedselbank Woerden bezig met het sorteren van producten.
Steeds meer mensen kloppen aan bij Voedselbank Woerden Nieuws 16 mei, 14:54
• Lekke fietsband.
Lekke banden door scherpe voorwerpen in puinbaan Harmelen Nieuws 16 mei, 11:27
Afbeelding
Dit jaar opnieuw sportverkiezing in Woerden Nieuws 16 mei, 11:01
Afbeelding
De Terugwinning in Woerden zamelt fietsen in voor kinderen in armoede Nieuws 16 mei, 10:51
• Olaf Remmerswaal in de parkeergarage die weer dienst doet als wisselzone.
38e editie van Triathlon Woerden: Olaf is erbij als het kanon wordt afgeschoten Sport 16 mei, 10:49
• Zwemvierdaagse in het Batensteinbad.
Zwem4daagse in Batenstein en H2O Nieuws 16 mei, 10:47