Foto:

Een brief voor kanjers!

  Nieuwsflits

De column van Mirte Damen

Aan de lieve, leuke, slimme en geweldige medewerkers van Brownies & Downies in Woerden!

Totaal verbaasd was ik toen ik het berichtje op Facebook las van Brownies & Downies over hoe sommige gasten zich gedragen ten opzichte van jullie. Laat ik gelijk zeggen dat ik enorme bewondering voor jullie heb. En hoe trots Woerden is op deze geweldige zaak en vooral op jullie! Het briljante concept van Brownies & Downies is juist dat iedereen een kans verdient om gelukkig te worden en te mogen werken en te doen wat je leuk vindt. Jullie zijn altijd zo gemotiveerd en jullie doen waanzinnig je best om alle gasten het geweldig naar hun zin te maken! Het enige nadeel is dat jullie voor mij te lekkere dingen hebben en dan vooral die brownies, dus ik doe voorzichtig want Corona duurt voor mij al 12 kilo te lang. En ik ben niet echt bepaald holle bolle Gijsje uit de Efteling.

Hoe mooi dat jullie op de manier zoals jullie werken nog meer zelfvertrouwen mogen krijgen en je verder kunt groeien als mens en als medewerker met een gevoel van respect en diepe waardering. En juist daarom is deze mooie zaak al zo uniek! Wellicht zijn jullie zelfs nog beter in het gastvrouw- en gastheerschap dan bij vele andere zaken. Jullie geven altijd alles! En hoe ontzettend mooi is dat. Ja, zelfs voor een stom mens die denkt dat hij nog meer dan de koning zelf is. Hoe koninklijk wil je bediend worden, want dat word je hier al! En als er dan een foutje wordt gemaakt: nou en? Go medewerkers van Brownies & Downies!! Dit zegt zo veel over dit soort gasten zelf die vervelend tegen jullie doen en dan ook nog weglopen.

Daarom snap ik helemaal dat jij als medewerker dat even helemaal niet leuk vond. En ik denk dat heel Woerden dat begrijpt. Sterker nog heel Woerden is voor Team Brownies & Downies! Dus doe ik het maar op een andere manier in deze column, want deze gast verdient toch echt wel een ouderwetse en welgemeende Hollandse Foei! En daarom schrijf ik jullie deze brief in mijn column.

Maar ja hoe ga ik dat passend doen in een column? Tja, ik moest denken aan Bassie en Adriaan waarin je vroeger altijd de Baron had. Hij was de baas van een stel domme boeven genaamd B1 en B2. Zij deden alles fout, eigenlijk net zo als deze gast tegenover jullie. De gast deed het fout, niet jullie! De baron had wel een aantal woorden over voor dit soort types. Maar aangezien jullie dit niet kunnen doen tegenover een gast (ook al is deze persoon zo stom en onredelijk en verdient hij het), zal ik het bij deze effe doen: dit is voor jullie vervelende gast: Drommels, drommels en nog ééns drommels! Stommeling, uilskuiken, oliebol, bal gehakt, bamibal, zak patat, kroket, frikandel!!!! Nou ik denk dat dit wel gaat werken zo!

Jullie zijn zo geweldig dat ik na ga vragen of het mogelijk is dat de burgemeester een oorkonde voor jullie kan maken, want jullie verdienen dat. En zeker in deze rare tijd! Een oorkonde voor de beste gastheren en gastvrouwen van Woerden. Voor de grootste kanjers van de horeca in Woerden van 2020. Want dat zijn jullie!

Groetjes Mirte

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden