<p>De leraren zijn ontzettend trots op de leerlingen.</p>

De leraren zijn ontzettend trots op de leerlingen.

(Foto: Minkema College)

‘Topprestatie na bizar schooljaar’

  Nieuwsflits

Er is voor de leerlingen van het Minkema College meer dan genoeg reden om de vlag uit te hangen. Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100 procent). Ook alle mavoleerlingen (100 procent) verlaten het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft nu 95 procent het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 95 procent van de atheneum- en 100 procent van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het derde tijdvak alsnog te slagen. 

Van de redactie

Woerden- Vrijdag kregen leerlingen van het Minkema College te horen of zij hun middelbare schooldiploma hebben gehaald. Voor een groot deel had dit spannende telefoontje al plaats op woensdag 10 juni, maar aangezien leerlingen dit jaar hun examens konden spreiden over meerdere tijdvakken, waren er ook leerlingen die vrijdag het verlossende antwoord hebben gekregen.

Door de coronacrisis zijn het gala en de traditionele Laatste School Dag helaas niet doorgegaan. Om de examenleerlingen alsnog een mooi afscheid van hun middelbare school te geven, zal de diploma-uitreiking wel doorgaan. Arjan van der Wart, directeur onderwijs: “Vrijdagavond en maandag zetten we de geslaagde havo- en vwo-leerlingen in het zonnetje. Op 12 en 13 juli krijgen onze geslaagde vmbo-leerlingen een bijzondere uitreiking op school. Uiteraard houden we daarbij rekening met de maatregelen, maar deze topprestatie na wederom een bizar schooljaar kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.”

Leerlingen kregen dit jaar de mogelijkheid om hun examens te spreiden over de tijdvakken. Ongeveer 80 leerlingen hebben hiervoor gekozen en hoorden dus of zij het felbegeerde diploma hadden behaald. De meerderheid besloot om alle vakken in het eerste tijdvak te doen en hoorde dus al op 10 juni of zij geslaagd waren of het tweede tijdvak konden gebruiken voor een herkansing. Van der Wart: “Het was fijn dat leerlingen in dit bijzondere examenjaar de keuze hadden, maar het maakte de examenperiode wel extra spannend en lang. Ik ben dan ook ontzettend trots op hun doorzettingsvermogen.”

Een unicum dit jaar zijn twee leerlingen die vorig jaar hun vmbo-basisdiploma hebben behaald en vervolgens zijn doorgestroomd naar het examenjaar van vmbo kader. Gerdine Jongeneel, afdelingsleider basis/kader: “Doordat we een brede school zijn van vmbo beroepsgericht tot gymnasium, kijken we altijd wat de doorgroeimogelijkheden zijn voor een leerling. De overstap van mavo naar havo gebeurt regelmatig (dit jaar 20 leerlingen), maar in twee jaar zowel een vmbo-basis áls een vmbo-kaderdiploma behalen is uniek!”

Leerling Anissa Aouam (vmbo kader): “Ik wil heel graag de opleiding Fashion Designer bij ROC Hilversum volgen, maar dat is mbo niveau 4. Door nog één extra jaar op het Minkema te blijven en mijn kaderdiploma te behalen, kan ik nu meteen starten bij mijn droomopleiding. Ik ben superblij!”

“Ik ben dan ook ontzettend trots”

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden