<p>Zittend Jeugdkoningin Simone Vogelaar en de hofdames Dominique Lanjouw (l) en Feyouna Schatzchen.&nbsp;</p>

Zittend Jeugdkoningin Simone Vogelaar en de hofdames Dominique Lanjouw (l) en Feyouna Schatzchen. 

(Foto: In de Buurt)

Dit zijn de Jeugdkoning en hofdames

  Nieuwsflits

Het is weer zover. Na een jaar van stilte gaat ook de Woerdense VakantieWeek weer plaatshebben en daar horen natuurlijk de Jeugdkoningin en twee hofdames bij. Dit jaar zijn dat Jeugdkoningin Simone Vogelaar (22) en de hofdames Feyouna Schatzchen (19) en Dominique Lanjouw (17).

Winny van Rij

Woerden - Ze wonen al hun hele leven of een groot deel daarvan in Woerden en zijn opgegroeid met de Woerdense VakantieWeek. Ze keken op tegen het Koningstrio en wilden dit later ook graag worden. Alle drie vonden ze de brandweermiddag wel erg leuk, maar er zijn ook verschillen.

Studerend

Simone gaat het laatste jaar in van haar studie Social Work aan de Hogeschool van Utrecht. “Ik richt me op de gehandicaptenzorg.” Feyouna gaat naar de derde van de Pabo in Leiden. “Ik specialiseer me in de onderbouw.” Dominique gaat naar mbo 4 Paardensport en -houderij in Houten. “Op dit moment loop ik stage bij een bedrijf in het oosten van het land en ben weinig in Woerden.”

iets voor mensen doen

Ze hebben enorm veel zin in de Vakantieweek. “Het lijkt me zo leuk om met de kinderen op het veld te praten, echt iets voor hen te kunnen betekenen”, zegt Feyouna. “Een glimlach op hun gezichtjes te zien.” Eigenlijk vinden ze alles leuk, maar vooral ook buiten het veld. Simone: “Dat we de gezelligheid en de vrolijkheid van de Vakantieweek kunnen overbrengen bij mensen die niet zelf kunnen komen, zoals mensen in een zorginstelling of kinderen in het ziekenhuis. Iets voor mensen kunnen doen.” Ook Dominique en Feyouna hopen dat het allemaal door kan gaan. “Die mensen blij maken”, aldus Dominique. Feyouna: “Met hen een gesprek voeren voor zover dat kan.” Ze doelt hiermee op mensen met dementie. “Ik heb wel begrepen van andere jaren dat het wel wat met deze mensen doet als de Jeugdkoningin en de hofdames langs komen. Het is dankbaar werk.”

Ze verwachten dat het een extra leuke editie wordt. “Iedereen heeft een jaar lang niets gezelligs kunnen doen”, zegt Simone die denkt dat het wel pittig wordt maar natuurlijk ook enorm leuk. “Lekker druk en vooral gezellig.” Ze heeft een gezonde spanning. “Ik doe alle speeches natuurlijk, maar dat gaat lukken.” Dominique verwacht ook wel wat spanning. “Als we de eerste keer het podium op gaan en iedereen naar ons kijkt, maar dat zal wel gauw wennen.” Feyouna ziet het meest op tegen die hakken. “Daar de hele dag op moeten lopen. Dat wordt wel zwaar.” Die schoenen moeten uiteraard passen bij de jurken. “We hebben ze al uitgezocht en ze zijn in de maak, maar we mogen niets zeggen.”

De Vakantieweek verbindt heel erg, vindt Simone. “Het is een feest voor jong en oud. De ene dag ga je met je ouders, de andere avond met je vrienden. Je komt iedereen weer tegen. Weer samen te zijn. Zeker nu je sommigen lang niet hebt gezien.”

https://vakantieweek.nl/

Geslaagde week als we mensen blij hebben kunnen maken

Winny van Rij
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden