<p>Voorzitter Frans van Helden feliciteert Hendrie van Assem.</p>

Voorzitter Frans van Helden feliciteert Hendrie van Assem.

(Foto: Inwonersbelangen)

Van Assem gekozen tot lijsttrekker

  Nieuwsflits

Hendrie van Assem is afgelopen week door de leden van Inwonersbelangen gekozen tot lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen. De leden hebben unaniem ingestemd met de voordracht. Het doel van de verkiezingen is om weer met 4 tot 5 zetels in de gemeenteraad te komen. Om aan de slag te gaan met de vele urgente zaken die spelen in Woerden, Harmelen, Zegveld, Kamerik en het buitengebied. Samen met de inwoners, verenigingen en bedrijven.

Van de redactie

Woerden- Nieuwe woningen, jeugdzorg, verkeer, geen windmolens bij woonwijken, bomen en groen, buurtveiligheid en verpaupering van de openbare ruimte zijn zaken waar volgens de partij grote urgentie op zit. Van grootst belang is een goede participatie in Woerden. Op dit moment wordt het instrumenteel ingezet. “Als we het doorlopen hebben kunnen we deze formaliteit afvinken, zo wordt participatie nu ingezet”, aldus Van Assem. Hij vervolgt: “Daarna wordt het vreemd gevonden dat inwoners en winkeliers in de binnenstad in opstand komen tegen het parkeerbeleid of in Reijerscop tegen de voorgenomen plaatsing van windmolens. Dit willen we echt anders. Het gaat erom inwoners echt te betrekken en serieus te nemen.”

Op vele fronten moet er volgens de partij een tandje worden bijgezet. “De gebouwde 143 nieuwe sociale huurwoningen van de afgelopen 5 jaar is echt te weinig. In een aantal buurten begint de verpaupering zichtbaar te worden. Ga maar eens kijken in delen van Molenvliet en Zegveld. Of de Molenbuurt in Harmelen die al 20 jaar wacht op het ophogen van de straat en stoepen”, aldus Van Assem. “Het is echt tijd om aan de slag te gaan. Geld is er genoeg. Op dit moment huurt de gemeente Woerden jaarlijks voor € 8,- miljoen externen in. Nadeel van externen is dat ze nooit echt binding met de gemeente zelf ontwikkelen. Dus nu aan de slag met de eigen ambtenaren die de situatie in Woerden echt kennen. En waarmee dus veel geld beschikbaar komt om aan de slag te gaan.”

Oprichting Inwonersbelangen

Inwonersbelangen werd opgericht in de voormalige gemeente Harmelen in 1993 als belangenvereniging voor de teruggaaf van CAI-gelden en tegen de verplaatsing van 125 ha glastuinbouw van Vleuten-De Meern naar Harmelen en deed in 1994 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij werd bekend onder de naam Lijst 4 en behaalde ook de grootste verkiezingswinst van 0 naar 5 zetels en was daardoor meteen de grootste fractie in de Harmelense gemeenteraad.

“Het is echt tijd om aan de slag te gaan”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden