<p>Juf Laura Miedema van groep 6 liet het haar knippen voor Stichting Haarwensen. En de kinderen spaarden geld voor dit goede doel. Eigen foto</p>

Juf Laura Miedema van groep 6 liet het haar knippen voor Stichting Haarwensen. En de kinderen spaarden geld voor dit goede doel. Eigen foto

(Foto: Molenwiek)

Feestje Molenwiek met een goed doel

  Nieuwsflits

Basisschool de Molenwiek heeft nu een feestweek met springkussen, schminken, ijskar, kleurwedstrijd, uitje naar de Boerinn voor de bovenbouw en vrijdag een vossenjacht in de wijk. “Een jarenlange traditie”, vertelt directeur Mirjam Arts. Het is ook feest voor Stichting Haarwensen want het haar van juf Laura Miedema van groep 6 is er af gegaan.

Winny van Rij

Woerden – “43 centimeter voor een bedrag van maar liefst 1312,60  euro”, vertelt zij. Juf Laura had al twee keer eerder gedoneerd. “Mijn haar groeit ontzettend hard.” Elk jaar mag groep 8 een goed doel uitkiezen waarvoor alle kinderen op de laatste vrijdag van de maand kleingeld meenemen: muntjesdag”, zegt Mirjam. “Laura hield een pitch en de kinderen vonden dit een mooi doel.” Niet alleen haar doneren maar ook geld. “De Stichting Haarwensen heeft wel haar genoeg maar geen geld om het haar te verwerken tot een pruik”, zegt Laura.

Heel actief

Door corona waren er wat minder dagen waarop de kinderen geld mee naar school konden nemen. “Maar de laatste dagen kwam er elke dag wel wat bij. Ze waren heel actief met lege flessen inzamelen en heitjes voor kwarweitjes.”

Onderwijs Anders

Dit mooie doel is gekoppeld aan het jubileum van de school. “We bestaan 45 jaar en hebben natuurlijk een lange historie”, vertelt Mirjam. “De school brandde ooit af maar niemand die hier nu op school zit, weet daar nog iets van.” Liever heeft ze het over de omslag die de school vier jaar geleden maakte in het onderwijs: Unit Onderwijs. “Wij noemen dat Onderwijs Anders.” De groepen zijn geclusterd: 1, 2 en 3 de onderbouw, 4, 5 en 6 de middenbouw en 7 en 8 de bovenbouw. “De kinderen beginnen ‘s morgens gezamenlijk per basisgroep, leren zodoende met elkaar omgaan en samenwerken.”

Eenvoudige overgang

Het voordeel is dat kinderen van groep 3 nog wat langer spelenderwijs kunnen leren. “s Morgens les en ‘s middags in de hoeken spelen. Zoals in de marktkraampjes waar ze leren tellen en allerlei groente en fruit leren kennen.” Andersom hangen kinderen van groep 2 aan de lippen van kinderen uit groep 3 als zij een boekje lezen. “De overgang naar de andere groepen is veel gemakkelijker. We sluiten veel beter aan bij hun ontwikkeling.” Ook de leerkrachten staan er minder alleen voor. “Ze overleggen wekelijks over alle kinderen in hun unit, voeren samen oudergesprekken en kunnen elkaar vervangen.” 

Nieuwe aanwas

Ook ouders zijn blij met het nieuwe onderwijs. “Ze waren positief kritisch bij de invoering, logisch als je een nieuwe weg in slaat.” Er komen juist nieuwe ouders op af. “Het begint echt zijn vruchten af te werpen.” In coronatijd moesten de groepen helaas weer uit elkaar. “Dus we kijken er erg naar uit om dit na de zomer weer op te pakken.” Ondertussen worden de onderbouwlokalen verbouwd. “Om nog meer te kunnen aansluiten bij onze visie.”

Lange traditie en vernieuwend onderwijs gaan goed samen

Winny van Rij
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden