<p>Een voorbeeld van een Tiny Forest.&nbsp;</p>

Een voorbeeld van een Tiny Forest. 

(Foto: Foto ter illustratie uit archief)

Partijen slaan handen ineen voor Tiny Forest bij Franciscusschool

  Nieuwsflits

De vertrekkend directeur van de Franciscusschool in Woerden, Esther van der Werf, heeft onlangs symbolisch een boom geplant. Dit als start van het project tiny forest waarna de samenwerkingsovereenkomst door de school, gemeente en IVN Natuureducatie wordt getekend. 

Woerden- Dit najaar planten leerlingen van KBS Franciscus samen met IVN Natuureducatie, gemeente Woerden, Rotary Laurium en buurtbewoners een Tiny Forest naast de school. Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan en volgens alle partijen een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en daarnaast vergroot het de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk. Esther van der Werf, directeur van KBS Franciscus, wethouder Ad de Regt en Petra Schut, regiodirecteur van IVN Natuureducatie, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van dit Tiny Forest.

Wat is een Tiny Forest?

Dit bos is volgens de ondertekenaars niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal -een open plek in het bos- over de Nederlandse natuur. Ook is dit minibos een prettige, gezonde ontmoetingsplek voor buurtbewoners. En bovendien zorgen de bomen en struiken voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Feestelijke plantdag met de school en de buurt

Het Tiny Forest wordt geplant in het aankomende plantseizoen (vanaf november 2021). Buurtbewoners worden geïnformeerd en mogen meedenken én meehelpen. Het wordt dus niet alleen een bos van de kinderen, maar ook van de buurt! Op de plantdag is iedereen van harte welkom om een handje te helpen. Wanneer deze is, wordt in het najaar bekend.

Groen schoolplein

De aanplant van het Tiny Forest is tegelijkertijd het startsein om het schoolplein te vergroenen. Lokale hovenier Geral Overbeek heeft hier samen met de school een ontwerp voor gemaakt. Er worden veel tegels ingeruild voor struiken en er komen nieuwe bomen op het plein. Natuurlijk wordt het ook een plein om te spelen én te leren. Zo bouwen de kinderen uit de buurt spelenderwijs een band op met de natuur. De school is gevestigd aan de Pinksterbloemweide 15.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden