<p>De gemeenteraad van Oudewater heeft gekozen voor gratis parkeren.</p>

De gemeenteraad van Oudewater heeft gekozen voor gratis parkeren.

(Foto: Foto ter illustratie uit archief)

Gemeenteraad Oudewater kiest voor gratis parkeren

  Nieuwsflits

De gemeenteraad van Oudewater heeft woensdag heeft het voorstel voor het Parkeerbeleid Binnenstad Oudewater niet aangenomen. De Nota Parkeernormen en Verordening Parkeerfonds is wel door de raad geaccepteerd. Dat betekent dat parkeren in de binnenstad gratis blijft en de bestaande ‘blauwe zone’ hetzelfde blijft. 

Oudewater- In de Nota Parkeernormen staat beschreven hoe er in de toekomst omgegaan wordt met parkeren bij nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen binnen heel Oudewater. Initiatiefnemers moeten voldoende parkeerplaatsen maken bij bouwontwikkelingen. Dit past bij het Oudewater van nu. Het Parkeerfonds zorgt ervoor dat er geld wordt gestort in het Parkeerfonds als zo’n bouwontwikkeling wel goed is voor de stad, maar er geen parkeerplaats kan worden aangelegd op die plek. De belangrijkste wijziging van het Parkeerfonds is dat het bedrag wat wordt gestort genoeg is om er ook een parkeerplaats van aan te leggen. Zo kan er op andere plekken in en rond de binnenstad extra parkeergelegenheid worden gemaakt.

De raad heeft het college gevraagd rond de zomer van 2023 het parkeren in de binnenstad te evalueren. Dit voorstel is aangenomen. gemeenteraad.oudewater.nl.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden