Kampioenschap en record voor Harmelense Dymphie

  Sport
De polsstokdag in Polsbroekerdam pakte succesvol uit voor Dymphie van Rooijen. ARCHIEFFOTO: Dutchikes
De polsstokdag in Polsbroekerdam pakte succesvol uit voor Dymphie van Rooijen. ARCHIEFFOTO: Dutchikes

Regio - Dymphie van Rooijen won de polsstokdag in Polsbroekerdam bij de dames. En hoe! Nadat haar concurrente Fabiënne Overbeek uit Benschop in de voorronde met een sprong van 15.56 het schansrecord op haar naam zette, sloeg Dymphie in de laatste ronde toe.

In de slotronde verbeterde de polsstokspringster uit Harmelen die dag opnieuw het schansrecord door over de 16 meter te springen. De Harmelense noteerde een sprong van 16.53.

Ook record bij de heren

De jaarlijkse polsstok leverde meer spektakel op. Erwin Timmerarends uit Montfoort liet zien dat hij in vorm is. Met zijn vierde sprong bleef zijn stok mooi stilstaan waardoor hij alle tijd had om naar de top te klimmen en zijn uitsprong in te zetten. Het resultaat was een nieuw schansrecord van 21.33 meter. Hiermee is Timmerarends de vierde springer ooit die over de 21 meter weet te springen.

Jaco de Groot uit Woerden kwam in zijn vijfde sprong nog het dichtst bij deze afstand. Ook hij sprong over het oude schansrecord, maar kwam met 21.20 meter net tekort.

Overall sprongen de senioren een zeer sterke wedstrijd. In totaal wisten 10 springers verder te springen dan 18 meter.

Junioren

Naast deze hoogtepunten werd het publiek ook flink vermaakt door de junioren- en jongenscategorie. Daniël Cluistra uit Haastrecht is de man in vorm. De laatste weken zet hij al verdere afstanden neer. Met een nieuw persoonlijk record van 18.55 meter won hij de juniorencategorie.

Woerdenaar Bas van Leeuwen sprong met een afstand van 17.21 meter naar de derde plek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden