Afbeelding

Overtuigende overwinning SDO/Fiable

Sport 164 keer gelezen

KAMERIK • Na de nederlaag vorige week tegen HKC wist SDO/Fiable zaterdag een overtuigende overwinning te boeken. Excelsior uit Delft werd met 23-18 verslagen.

De korfballers uit Kamerik begonnen voortvarend aan de wedstrijd en pakten al snel een grote voorsprong. Binnen no time stond het 7-1. De doelpunten werden in deze fase vooral gescoord door Nathan Marck en Bob van der Weide. Excelsior nam een eerste time-out om orde op zaken te stellen, maar dat resulteerde niet in het gewenste effect. SDO/Fiable liep uit naar 12-4. In de laatste tien minuten voor de rust wist Excelsior echter nog een paar doelpunten te maken. De ruststand was 15-9.

De tweede helft begon hetzelfde. SDO/Fiable begon sterk aan de wedstrijd en liep uit naar acht doelpunten verschil. Met nog een kwartier te spelen stond het 20-12. SDO/Fiable liet de teugels wat vieren waardoor Excelsior dichterbij kon komen. Met vijf minuten op de klok stond het 22-18. Uiteindelijk bepaalde Kenneth de Ronde de 23-18 eindstand met een strafworp.