• Duel tijdens de wedstrijd Siveo-Zwammerdam.
• Duel tijdens de wedstrijd Siveo-Zwammerdam. (Foto: Jaap Peters )

Siveo verslaat koploper Zwammerdam

  •   keer gelezen   Sport

ZEGVELD • In een uiterst enerverend duel heeft een - door blessures - fors gemankeerd Siveo koploper Zwammerdam getrakteerd op een nederlaag. Een fijn gevoel voor de geel-blauwen die eerder tegen (sub)toppers in de slotfase nog steeds een remise moesten toestaan.


Siveo vestigt zich nu steviger in het linkerrijtje. De door coronaregels noodgedwongen thuisblijvers moesten zaterdag op de Beemd nogal wat missen. Vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de vonken er namelijk af. Beide teams streden met open vizier en binnen een mum van tijd waren er fraaie mogelijkheden aan beide kanten. Aan Siveo-zijde waren die eerst nog niet besteed aan Lucas Vermeij (fraaie actie, maar te mild ingeschoten) en Ricardo Würsten (knap vrijgespeeld, maar ruim over). Raak was het echter wel toen na een half uur Erik Verlaan gretig profiteerde op een inzet van Lucas Vermeij (1-0). De oerdegelijke defensie van Siveo hield vervolgens knap stand tegen het Zwammerdamse aanvalstrio en dus bleef de stand staan tot de thee.  

Stand
Na de pauze was het Siveo dat dumineerde en zelfs nog via Lucas Vermeij een goede mogelijkheid kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Toen de jonge aanvalsleider echter geblesseerd moest afhaken, moest Siveo het initiatief meer aan de Dammenaren laten. Onder leiding van doelman Erik Streng hield het echter uiterst strijdbaar stand. Sterker: in de 80e minuut scoorde de ingevallen Jasper de Kruijf de 2-0 toen hij een van de paal terugkaatsende bal van de uitstekend doorgekomen Teun Vroege verzilverde. Een aanhoudend vlagsignaal van de groen-witte grensrechter deed de referee echter omslaan, waardoor de goal alsnog werd geannuleerd. Daarmee bleef het een spannende slotfase waarin Siveo wel overeind bleef.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten