• Siveo won zaterdag de oefenwedstrijd tegen Nieuwkoop.
• Siveo won zaterdag de oefenwedstrijd tegen Nieuwkoop. (Foto: aangeleverd)

Siveo wint oefenpotje van Nieuwkoop

  •   keer gelezen   Sport

ZEGVELD • Siveo oefende zaterdag tegen derdeklasser Nieuwkoop en wist de wedstrijd met 2-0 te winnen. Daarmee zetten de geel-blauwen de positieve reeks in de competitie voort.


Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Martien Hendriks ontspon zich een gelijkopgaand duel. De eerste kansen waren voor Siveo, maar zowel Gerwin Verlaan als Sjoerd Blonk misten de ‘finishing touch’. Vervolgens was Nieuwkoop dicht bij de openingsgoal. De gasten faalden evenzeer in de afronding. Omdat ook een kopbal van Ricardo Würsten over de deklat scheerde, bleef het tot aan de rust 0-0. 

Boogbal
Na de pauze was het wel snel raak. De ingevallen Luuk Blonk speelde zich handig vrij en liet de keeper met een fraaie boogbal kansloos: 1-0. Binnen het kwartier kwam er voor de geel-blauwen zelfs een doeltreffend vervolg toen de opgekomen Marnix Hoogendoorn eerst nog koppend strandde, maar vervolgens de terugkaatsende bal kon binnentikken: 2-0. Er leek zelfs even meer in te zitten, maar Siveo wist niet meer te scoren. Doelman Erik Streng van Siveo moest in het laatste deel van de wedstrijd een paar keer handelend optreden, maar wist zijn doel schoon te houden.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten