<p>• Verdediger Nick Verhagen van Sportlust '46 verkast naar Spakenburg.</p>

• Verdediger Nick Verhagen van Sportlust '46 verkast naar Spakenburg.

(Foto: Arie Verhagen)

Nick Verhagen zegt ‘ja’ tegen Spakenburg

  •   keer gelezen   Sport

WOERDEN • Met het ja-woord dat Sportlust ‘46-speler Nick Verhagen (25) aan Spakenburg heeft gegeven, zet hij de stap naar de absolute amateurtop.


Nadat het profvoetbal niet meer haalbaar leek voor de jongste Verhagen-telg, richtte hij zijn pijlen naargelang de opmars van Sportlust ’46 op andere ambities. Hij wilde de top van het amateurvoetbal halen. Dat betekent dat hij simpelweg mee wil spelen om het kampioenschap in de tweede divisie. 

Mijn club
Een ambitie die hij bij de Spakenburgers waar kan maken. “Ik heb altijd geroepen dat ik niet zomaar bij Sportlust ’46 weg ga. Dat is mijn club en zal het ook altijd blijven. Als ik een stap zou maken, dan zou dat naar de top van de tweede divisie zijn.” Momenteel doen de Spakenburgers het nog niet heel goed, maar vermoedelijk spelen ze volgend jaar gewoon tweede divisie en dan ook om de bovenste plaatsen mee. “De laatste twee wedstrijden hebben ze gewonnen, dus die zullen er denk ik wel in blijven.”  

Wat dat betreft zijn de wisselwerkingen tussen de Woerdenaren en de club uit het vissersdorp duidelijk. Patrick Loenen zwaait als trainer volgend seizoen de scepter bij ‘De Blauwen’. Nick Verhagen en Thomas Heideman maken als spelers de overstap, terwijl de huidige interim-trainer Jochem Twisker de omgekeerde weg bewandeld. Toch werden de eerste contacten vanuit Spakenburg met Nick Verhagen gelegd. “Het is dus niet zo dat ik achter Patrick Loenen ben aangegaan. Qua tijdslijn klopt dat gewoon niet. Het is overigens wel eens sneller rond geweest. Ik moest echt goed nadenken wat ik wilde. Wat ik bij Sportlust ’46 heb, wilde ik niet zomaar opgeven.”

FC Utrecht
Dat het een kind van de club is, moge duidelijk zijn. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding op een kleine uitstap naar FC Utrecht na. Het was voor hem ook te merken aan de reacties die hij van alle betrokkenen ontving. Hij werd door alles en iedereen gefeliciteerd en alle leden van de Woerdense derdedivisionist gunde hem de overstap. “Iedereen begrijpt het en wil nog eens komen kijken. Ik kom zelf ook terug bij de club. Dat durf ik nu al wel te zeggen. Als je zo lang bij een club hebt gespeeld, dan wil je daar ook afsluiten. Eerst zullen we het komende jaar maar eens afwachten hoe het gaat bevallen.”

Eerst geldt voor Verhagen dat het seizoen bij de Woerdenaren op een positieve manier afgesloten moet worden. Dat kan ook, want Sportlust ‘46 gaat aan de leiding in de derde divisie. “Afsluiten met een kampioenschap of promotie zou het voor mij helemaal afmaken.”

Nik Mandemakers

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten