• Duel om de bal in de eerste helft van de wedstrijd tussen Sportlust '46 tegen Excelsior '31. Foto: Paul van den Dungen

Sportlust ‘46 verspeelt overwinning

Sport 188 keer gelezen

WOERDEN • Sportlust ’46 is er dinsdagavond niet in geslaagd om tegen Excelsior ‘31 een vrijwel zekere overwinning over de streep te trekken.

De Woerdenaren speelden thuis in de slotfase met 2-2 gelijk tegen de concurrent uit Rijssen. Na afloop was de teleurstelling dan ook groot en de krachttermen waren hoorbaar. De ploeg had net voor het laatste fluitsignaal een 2-1 voorsprong verspeeld en twee punten door de gootsteen gespoeld.

Bovenhoek
Het duel met Excelsior ‘ 31 uit Rijssen begon nog goed voor de Woerdenaren. Al na vijf minuten zette Mark van der Weijden de ploeg op voorsprong via een wonderschone treffer. Hij schoot de bal in de bovenhoek achter de zich compleet strekkende sluitpost Anthony van Zaltbommel. Een kwartier later maakte diezelfde Van der Weijden zijn tweede treffer van de avond, door aan het einde te staan van een prima aanval.

“In de eerste helft haalden we ze helemaal uit de wedstrijd”, verklaarde trainer Patrick Loenen na afloop van het duel. “We deden het goed en stonden prima georganiseerd. Als zij druk gaven, wisten wij de bal in de ruimte te krijgen.” De trainer verwachtte een Rijssens offensief in de tweede helft. Een voorspelling die uitkwam, want de bezoekers kwamen terug op het veld waarbij ze een hoger tempo gingen spelen. “Dan moet je goed heen en weer over het veld bewegen, zodat je de gaten dicht loopt”, aldus Loenen. “Dat kregen we niet meer voor elkaar. Dan nog, als je die fase doorstaat, zwakt dat bij hun ook af. Die snelle treffer in de tweede helft (een schot van aanvoerder Hielke Penterman, red,) hielp ze uiteindelijk wel. Die was ‘killing’.”

De mist in
In de slotfase kreeg spits Givan Werkhoven dat ook voor elkaar. Dat gebeurde nadat verschillende Woerdenaren de mist in gingen. Aaron Sieders slingerde te snel een vrije bal naar voren in minuut 93, Wessel Meiring stapt in waar dat niet hoeft en maakt vervolgens geen overtreding, Nick Verhagen schoot de bal weer snel in de voeten van een Rijssense speler en vervolgens konden de bezoekers zo het veld oversteken.

“Dat doen ze niet expres natuurlijk”, verduidelijkt Loenen. “Het gebeurt ons alleen wederom. Er is ook niemand die tegen Aaron Sieders zegt dat hij de bal langer moet bewaren. Dan kan je de restverdediging organiseren. Die jongen is pas negentien natuurlijk. Dit overkomt andere ploegen alleen niet.”