• Siveo speelde zaterdag gelijk tegen de nummer twee Zwammerdam.
• Siveo speelde zaterdag gelijk tegen de nummer twee Zwammerdam. (Foto: aangeleverd)

Siveo en Zwammerdam in evenwicht: 1-1

  •   keer gelezen   Sport

ZEGVELD • Siveo is zaterdag bij de runner-up Zwammerdam blijven steken op 1-1.


De eerste kans was voor Zwammerdam. Een afgemeten voorzet vanaf rechts werd door de spits echter onvoldoende getoucheerd om binnen te laten vallen. Aan de andere kant was het even later wel raak. Gertjan Brak kwam op links knap op en zijn pass werd door Gerwin Verlaan uiterst koelbloedig verzilverd: 0-1. 

Siveo had in de daaropvolgende fase moeite met de snelle groenwitte buitenspelers. Dat manifesteerde zich ook in de twintigste minuut toen Zwammerdam via Koen Woudenberg vanaf links doorbrak en aanvoerder Lars Kremer kon afdrukken (1-1). Het betekende een terechte ruststand, Zwammerdam had een optisch overwicht maar Siveo de betere mogelijkheden.

Na de pauze eerst een wat ander beeld. Siveo dicteerde, maar creëerde nauwelijks kansen. En Zwammerdam was gevaarlijk in de counter. De aantrekkelijke partij kreeg een kwalitatief minder slot, omdat beide partijen de lange bal zochten om nog wat te willen forceren. Dat lukte echter niet meer en de twee ploegen moesten zich zodoende verzoenen met een remise.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten