Foto: nl.123rf.com

Na twee jaar weer Singelloop Woerden

  •   keer gelezen   Sport

WOERDEN • Alle seinen staan op groen voor de organisatie van de Singelloop Woerden. De 43e editie van het evenement zal op maandag 20 juni plaatsvinden. 


Na twee jaar afwezigheid beginnen die dag om 20.00 uur de recreanten en wedstrijdlopers aan hun wedstrijd over 3, 6,5 of 10 kilometer. Het parcours loopt langs de Woerdense singels. Als voorprogramma kunnen alle kinderen t/m 12 jaar met hun school of vereniging gratis meedoen met de ‘Kidsrun’. Verdeeld in twee groepen lopen zij 800 meter of 1.500 meter langs de Singel en door het Brediusbos. 

Meeste deelnemers
De kinderen strijden samen om de mooiste titel van de avond: de sportiefste school of vereniging van Woerden. Niet de snelste school of vereniging wint, maar wel de school/vereniging met procentueel de meeste deelnemers. Ook oudere deelnemers kunnen dit jaar samen meedoen met de Singelloop. Zij strijden voor een andere titel: de sportiefste organisatie van Woerden. Ook bij dit onderdeel geldt: de organisatie met procentueel de meeste deelnemers wint.

Singelloop Woerden is er voor iedere type hardloper. Beginnende lopers, ervaren recreanten en snelle wedstrijdlopers vinden allemaal hun eigen uitdaging. Met de ingebouwde chip in het startnummer wordt van elke deelnemer de tijd altijd exact gemeten. Tot 1 juli kost inschrijven via www.singelloopwoerden.nl 6 euro. Daarna, tot 17 juni, 8 euro. 

Douchen
Inschrijven kan ook op de dag van de loop bij de startlocatie: het gebouw van het Kalsbeek College aan de Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden. Binnen kunnen deelnemers hun startnummer halen, omkleden, douchen en nog inschrijven tot 15 minuten voor de start. Dit kost op de dag zelf 10 euro. Wel geldt een maximum aantal deelnemers. Singelloop Woerden wordt georganiseerd door AV Clytoneus.

www.singelloopwoerden.nl

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten