<p>• Mandy Versteegt in actie voor Ajax.</p>

• Mandy Versteegt in actie voor Ajax.

(Foto: Gerard van Hees)

Mandy Versteegt versterkt meisjes- en vrouwenafdeling Sportlust ‘46

  •   keer gelezen   Sport

WOERDEN • Mandy Versteegt versterkt per direct de technische staf van Sportlust ’46 meisjes en vrouwen. De oud-speelster van onder andere FC Utrecht, Ajax en Oranje gaat de trainers ondersteunen op het gebied van techniek en motoriek.    


Danielle Blonk, coördinator meiden- en vrouwenvoetbal, is verheugd met de aanstelling van Versteegt. “Het is mooi dat we Mandy hebben kunnen strikken voor onze meiden- en damesafdeling. Met al haar ervaring en achtergrond als speelster zijn we ervan overtuigd dat ze een hele goede aanvulling op de huidige staf gaat zijn.”

Promotie
Naast actief helpen bij trainingen zal Versteegt ook een actieve rol spelen in de promotie van het meiden- en damesvoetbal. Blonk: “Het meidenvoetbal is de snelst groeiende groep binnen onze vereniging en hieromheen willen we heel graag een solide en professionele organisatie bouwen.”

Versteegt kwam in haar jeugd uit voor VEP en Sportlust ’46. Ze begon haar profcarrière bij FC Utrecht. Daar speelde ze vijf jaar op het allerhoogst niveau. In deze periode won ze zowel de KNVB Beker als de Supercup. In 2012 verruilde ze FC Utrecht voor Ajax. Door twee doelpunten van Versteegt wonnen de Ajax vrouwen de eerste prijs uit de historie.

Versteegt debuteerde voor Oranje in een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De Leeuwinnen verloren deze wedstrijd uiteindelijk met 2-1. In totaal kwam de Woerdense zesmaal in actie voor Oranje. Momenteel werkt Versteegt als projectcoördinator voor Ajax.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten