Afbeelding

Roman Getrouw: het goudhaantje van SC Woerden

2 jun, 09:42 Sport 107 keer gelezen

WOERDEN • SC Woerden pakte zaterdag het kampioenschap in de 4e klasse B. Dat aanvaller Roman Getrouw in de beslissende fase van het seizoen belangrijk zou zijn voor zijn ploeg, was niet helemaal verwacht. 

De wedstrijd was al even ten einde toen de spelers van SC Woerden één voor één op het hoofdveld verschenen. Ook doelpuntenmakers Jacinto Papilaja en Roman Getrouw werden naar voren geroepen. Laatstgenoemde kende een opvallend seizoen. Zelf kwam hij maar weinig aan spelen toe, maar bleek in de slotfase van het seizoen van grote waarde te zijn voor SC Woerden. Hij maakte vorige week tegen Zevenhoven al de winnende en ook tegen Zwammerdam kreeg hij dat in de laatste minuut van de wedstrijd voor elkaar. 

Moeizaam
In de winterstop klopte hij nog bij zijn trainer en aanvoerder aan. Hij vroeg om steun in een voor hem moeizaam seizoen. “Aimé van de Bovenkamp gaf al als aanvoerder aan dat ik de winnende in de kampioenswedstrijd zou maken. Dat is gelukt! In aanloop naar de kampioenswedstrijd was het helemaal niet zeker of ik zou spelen. Ik heb namelijk veel last van mijn kniebanden. Elke wedstrijd gaat er bij mij een paracetamol in en dan zien we het wel.”

Dat hij zo belangrijk is geweest voor de ploeg voelt als een beloning, “want het is echt een zwaar seizoen geweest voor mij”, vertelde Getrouw met een stuk pizza in zijn hand. Hij blikte terug naar het begin van het jaar waarin hij de nog lege prijzenkast van SC Woerden in het zaterdagvoetbal aanstipte. “Toen zei ik ook dat we al blij mochten zijn met een periodetitel en nu staan we hier met het kampioenschap. Het is een fantastische groep en ik ben benieuwd hoe we ons volgend jaar in de derde klasse gaan handhaven.” 

Vervolgens dompelde hij zich weer onder in het feestgedruis dat nog tot in de vroege uurtjes door ging.

Nik Mandemakers

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Natuurlijk begraven wordt mogelijk in Woerden Algemeen 4 aug, 11:10
Afbeelding
Foutieve naam bij foto Jaap van der Does Algemeen 4 aug, 10:45
Afbeelding
Suppend Woerden verkennen Algemeen 4 aug, 08:32
Afbeelding
Kaartjes voor Woerdense Vakantieweek Algemeen 4 aug, 08:30
Afbeelding
Fortentocht door Altena Algemeen 4 aug, 08:25
Afbeelding
‘Wat als mijn tijd is gekomen?’ Algemeen 3 aug, 09:34
Afbeelding
Genieten van het rondje om de kerk Algemeen 3 aug, 08:37
Afbeelding
Lief en leed op de foto in de Betekenisweek Algemeen 3 aug, 07:39