• Jaffar Ahmidout (rechts) kon niet voorkomen dat VV Kamerik zaterdag thuis een flinke draai om de oren kreeg van NSV '46. De uitslag was 1-9.
• Jaffar Ahmidout (rechts) kon niet voorkomen dat VV Kamerik zaterdag thuis een flinke draai om de oren kreeg van NSV '46. De uitslag was 1-9. Foto: Thomas Sohilait

Aanwinst ‘van de buitencategorie’ voor Kamerik

Sport 2.468 keer gelezen

KAMERIK • Afgelopen zomer pronkte op de lijst met overschrijvingen plotseling de naam van Jaffar Ahmidout. De aanvaller toog in het kielzog van trainer Yoni Sahertian af naar Kamerik. Maar waarom ruilde de inwoner van Amersfoort CVV Vriendenschaar in voor de vijfdeklasser?

Gehoord had Ahmidout nog nooit van het dorp Kamerik. Voor de schoonheid van het dorp of de gezelligheid van de club viel hij dus niet. Zoals wel vaker met overschrijvingen verliep dit ‘via-via’. De broer van Yoni Sahertian kende Ahmidout en zo werd de trainer van de plaatselijke VV Kamerik getipt over de beschikbaarheid van de ervaren spits. “Het is nog wel even rijden naar Kamerik, maar ik heb voorlopig nog niets te klagen over het verkeer”, vertelt Ahmidout. “Omdat we om half acht al trainen is het soms wel haasten, maar voorlopig kan ik het rijden in de avondspits nog omzeilen.”

Aanvalsleider
Voor Kamerikse begrippen is Ahmidout een aanwinst van de buitencategorie. Na het stoppen van Jelle Das heeft de club immers nooit echt meer een aanvalsleider gehad die het elftal op sleeptouw nam. Een rol die nu dus voor Ahmidout is weggelegd. Hij kwam in het verleden al op elk amateurniveau uit bij onder meer FC Lienden en SV Spakenburg. In Duitsland voetbalde hij voor Westfalia Anholt en dus mag er iets van de spits verwacht worden.

“Mensen vragen ook wel eens waarom ik in de vijfde klasse ga voetballen. Met CVV Vriendenschaar speelden we in de tweede klasse. Ik wil alleen alles winnen en ik denk dat ik een bijdrage kan leveren aan deze groep spelers die graag weer naar de vierde klasse willen. Ik vind het leuk om met die gasten te trainen, dan boeit het mij niet dat dit op het niveau van de vijfde klasse is. Als ik plezier in het spel heb dan ben ik tevreden. Soms moet je een stapje terug doen om er weer een aantal vooruit te kunnen zetten.”

Leuk team
In de voorbereiding liet Ahmidout al zien een aanwinst te zijn voor de ploeg uit Kamerik. Iets dat ook Pieter Ooms als trainer van VV Linschoten al aangaf toen hij VV Kamerik in de beker trof. “Het scoren lukt wel, maar dit zijn voorlopig nog maar oefenwedstrijden geweest. Nu gaan we er volledig voor in de competitie. Of ik uiteindelijk hetgeen ben dat VV Kamerik vorig jaar nog mistte dat weet ik niet. Er staat in ieder geval een leuk team met een goede trainer. Ik kan daarbij mijn doelpunten wel meepikken.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De burgemeester laat zijn ambtsketen zien aan de kleuters.
Burgemeester op bezoek bij kleuters De Regenboog Nieuws 22 apr, 08:41
• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04
• Naomi Brehm.
Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel Nieuws 19 apr, 15:41
• De jonge boompjes aan het Waterhoenlaantje zijn door vandalen afgebroken.
Jonge boompjes net aangeplant, nu alweer kapot Nieuws 19 apr, 12:19
• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 19 apr, 11:46
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50