• Jorn van Lunteren in actie tegen IJFC.
• Jorn van Lunteren in actie tegen IJFC. Foto: mediateam sc woerden

‘Ben blij om weer op het veld te staan’

Sport 1.298 keer gelezen

WOERDEN • Zaterdagmiddag verscheen de naam van Jorn van Lunteren op het wedstrijdformulier van SC Woerden. Nu zijn overschrijving is afgerond kan trainer Mike Doornkamp hem naar hartenlust inzetten.  

Vlak voor het seizoen liet Van Lunteren zijn contract bij Sportlust ’46 ontbinden. Zaterdag speelde hij, voor het eerst sinds lange tijd, weer negentig minuten. Nu voor SC Woerden. “Het was leuk”, vertelt Van Lunteren enthousiast. “Ik was blij weer op het veld te staan. Hier kan ik elke week voetballen en daar gaat het voor mij om.”  

Helpen
Het duurde even voordat de overstap was afgerond, “maar ik ben blij dat het gelukt is. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en probeer de jongens op dit niveau te helpen”, aldus Van Lunteren die bij de blauw-witten ook te maken heeft met zijn broer. “Ik denk daar niet heel erg aan. Het is gewoon een teamgenoot wanneer we op het veld staan. Die knop gaat ook automatisch om. Het is natuurlijk wel leuk om samen naar de club te gaan en in de kleedkamer te zitten.”

Lang heeft Van Lunteren niet meer mee gemaakt dat tegenstanders zich aanpasten aan hem. Vervelend op het moment zelf, maar achteraf toch ook weer prettig. “Bij IJFC kenden enkele spelers mij, dus er heeft negentig minuten lang een speler in mijn nek lopen hijgen. Ik vroeg hem ook nog of hij straks mee naar de auto ging. Dat was wel extreem, maar het was dus vooral leuk om weer te spelen. Ook wel zwaar, omdat ik de afgelopen jaren weinig heb kunnen voetballen. Er zitten twee coronajaren bij en ik heb ook enkele blessures gehad.”

Training
Voor de middenvelder is SC Woerden niet onbekend. Hij heeft er in het verleden al training gegeven en zal ook dit jaar zijn ervaring willen overbrengen op de overwegend jonge groep. “Ze kunnen wel wat ervaring gebruiken, maar aan de andere kant wil ik ook als teamgenoot gezien worden. Je probeert gewoon positief te zijn en sommige jongens heb ik dus nog training gegeven. Ik kijk er vooral naar uit weer wekelijks te kunnen voetballen en dat lukt bij SC Woerden.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Naast het criterium is er ook een fiets- en toertocht door het Groene Hart.
Zevende editie Ronde van Woerden Nieuws 26 mrt, 20:41
• De oversteek bij de kruising Polanerbaan met de Stationsweg is een knelpunt als het gaat om de verkeersveiligheid.
Woerden wil veiliger fietsroutes van en naar dorpen Nieuws 26 mrt, 20:26
• In een benedenwoning aan de Rembrandtlaan heeft dinsdagochtend brand gewoed.
Brand in appartement van portiekflat in Woerden 112 26 mrt, 08:51
• Niels de Jong in de nieuwe winkel van Natuurlijk Bloemen.
Natuurlijk Bloemen opent op Molenvliet nieuwe winkel ingezonden 26 mrt, 08:51
Afbeelding
Woerden zet gebiedsproces over plaatsing windmolens bij Harmelen 'gewoon' door Nieuws 25 mrt, 19:09
• Marja (links) van Recovery Divers dook in het water van de haven in Woerden en wist de autosleutel van Jetty te vinden.
Recovery Divers schieten te hulp in haven Woerden video 25 mrt, 18:59
• Derde doelpunt van Siveo.
Siveo knokt zich terug en wint van Gouda Sport 24 mrt, 17:25
Afbeelding
Jongeren proberen in kraan te klimmen op Woerdense bouwplaats 112 24 mrt, 17:13