• Michael Busscher in actie tijdens een darttoernooi.
• Michael Busscher in actie tijdens een darttoernooi. Foto: aangeleverd

Michael Busscher pakt dartpijlen weer op

Sport 1.101 keer gelezen

WOERDEN • Michael Busscher uit Woerden stopte vrij onverwachts met darten, maar besloot onlangs toch weer een dartpijlen op te pakken. 

Ten tijde van de coronaperiode verschoven de interesses van Busscher. Hij stopte met de dartsport en ging op zaterdagen weer lekker voetballen. Het plezier in het darten heeft de Woerdenaar hervonden en dus gaat hij het komende jaar de nodige toernooien af om aan zijn ranking te werken.  

Als Busscher al even aan het praten is, vertelt hij wat hij altijd geleerd heeft. Doe vooral waar je goed in bent. Ondanks dat hij het fantastisch vond om op zaterdagmiddag tegen een bal aan te trappen, kon hij ook wel concluderen dat zijn talent daar niet in te vinden is. Bij de veteranen van het Nieuwerbrugse Rijnstreek speelde hij op bedenkelijk niveau, terwijl hij vlak voor de coronaperiode zich bijna voor het wereldkampioenschap darten had geplaats. Een contrast dat schril bij elkaar afsteekt.

Andere dingen
“Ik heb het plezier weer helemaal hervonden. Voor een jaar of twee hadden andere dingen prioriteit voor mij, maar nadat ik weer een paar wedstrijden speelde ging het weer redelijk goed”, aldus de Woerdenaar die vorige week zijn weer zijn eerste rankingtoernooi voor de Nederlandse ranglijst gooide. Daar verloor hij van Dennie Olde Kalter. “Zeker een meer dan goede speler, maar ik had wel kansen hoor”, vertelt Busscher. Zo schetst hij een moment waarop hij 136 na twee keer een gescoorde triple 20 niet uitgegooid kreeg. Dat soort momenten worden op dat niveau keihard afgestraft. “Het was zonde, maar ik weet weer zeker dat ik het niveau heb. Ik ben pas sinds een week of drie weer serieus bezig. Deze gasten ga ik vanzelf weer verslaan.”

Het plezier keerde voor de dertiger terug toen hij zich op recreatief niveau weer eens in competitieverband liet gelden. Het ging zo goed dat hij zin kreeg om de pijlen op te pakken. Daarbij kon hij ook weer terugkeren bij Bosgenoegen in Ermelo waar hij al eerder in competitieverband op het hoogste niveau van Nederland gooide. “Ik wil nu zoveel mogelijk toernooien af zodat ik het vertrouwen terug kan krijgen. Het WK bij de WDF zou een mooi streven zijn”, aldus Busscher die daarvoor eind deze maand op de Dutch Open zijn eerste punten kan scoren. “Het komende jaar wil ik vooral zoveel mogelijk winnen en als het mee zit een paar mooie titels pakken.”

Nik Mandemakers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16