Spel van Waterpolomannen nog niet voldoende voor punten

  Sport

Zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden thuis tegen de Kempvis uit Spijkenisse. Waar Woerden zich het hele jaar al op mag maken voor lastige wedstrijden, was de Kempvis dat momenteel gedeeld twee staat, niet de beste tegenstander voor de eerste punten.

Woerden begon de eerste periode te slap. Er werd enthousiast aangevallen, echter was het vizier nog niet op scherp. Fouten in het aanvallende spel bood de Kempvis de mogelijkheid om in tegenaanvallen een voorsprong te pakken. De bezoekers konden uitlopen naar 0-4 voordat Bér van der Weijden namens Woerdens iets terug kon doen.

In de tweede periode wist ZPCW zich echter goed te herpakken en brachten Herman van Golen en Sander Palm al snel de spanning terug in de wedstijd door de achterstand te verkleinen naar 3-4. Het opportunisme van Woerden motiveerde de Kempvis om extra aan te zetten waar zij weer een gat sloegen van 4 doelpunten, waarbij alleen Vincent van Eenige een tegendoelpunt kon maken.

De verhoudingen bleven in de derde en vierde periode hetzelfde. Het spel van Woerden werd sterker, alleen de bezoekers kon profiteren van fouten van de tegenstander. Woerden kon geen aanspraak maken op de overwinning, alleen het getoonde spel biedt vertrouwen om de komende weken punten te pakken. De einduitslag van 8-15 geeft aan dat de ploeg van Bart Boevink het doel steeds beter weet te vinden. Bij minder fouten zullen de eerste punten haalbaar gaan worden.

Doelpunten: Bér van der Weijden (3), Sander Palm, Herman van Golen, Vincent van Eenige, Marijn Veerman en Cyriel Muthert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden