SC Woerden stijgt naar 3e plaats

  Sport

SC Woerden boekte zaterdagmiddag een overtuigende zege op SV Zevenhoven, dat de competitie begon met drie winstpartijen en bovenin de ranglijst meedoet. De eerste helft leverde weinig kansen op, de tweede helft regende het mogelijkheden voor het vijandelijke doel.

Na de overtuigende 4-0 thuiszege op Linschoten trad Woerden deze herfstzaterdag Zevenhoven met vertrouwen tegemoet. Dat resulteerde in de eerste 45 minuten in een spelbeeld waarin de blauwwitte bezoekers langzaam maar zeker de overhand kregen en geen kansen weggaven. Vlak voor rust was het Ingmar Rollof die met een vrije trap dichtbij de 0-1 voorsprong was, maar de keeper van Zevenhoven wist dat nog knap te voorkomen.
In de tweede helft lukte dat niet meer. Woerden ging door waar het de eerste helft gebleven was en kreeg al binnen een minuut een penalty, die Kees Jansen onberispelijk binnenschoot. Het was het startseizoen voor een periode waarin Woerden de kansen aaneenreeg maar niet de beslissende 0-2 op het scorebord wist te brengen.
Uiteindelijk lukte dat alsnog, toen Ingmar Rollof uit een dode spelsituatie de bal in de zestien meter voor zijn voeten kreeg, direct uithaalde en zijn schot strak in de verre kruising zag zeilen. Daarmee was het verzet van Zevenhoven gebroken. Roman Getrouw maakte uiteindelijk nog 0-3 in de laatste minuut. Het duel zorgde na afloop voor tevredenheid aan Woerdenzijde, hoewel de score bij iets meer effectiviteit voor de goal ook gemakkelijk vee hoger uit had kunnen vallen.
Woerden nestelt zich met de winst stevig in de subtop en staat nu derde, achter de titelkandidaten SCH en Alphense Boys. Volgende week wacht Sportief uit en moet Woerden en vervolg geven aan de goede serie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden