Rob is vanaf de Noordkaap weer onderweg naar Woerden. Hij is pas door de Baltische landen gefietst en als u dit leest waarschijnlijk in Polen.
Rob is vanaf de Noordkaap weer onderweg naar Woerden. Hij is pas door de Baltische landen gefietst en als u dit leest waarschijnlijk in Polen. Foto: Rob van Hoogdalem

Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap (deel 9)

Algemeen 458 keer gelezen

WOERDEN • Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap en weer terug, om geld op te halen voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. Hij vlogt hierover op zijn YouTubekanaal en doet wekelijks verslag in de Woerdense Courant. Vandaag de de negende aflevering van zijn tocht.

“Er is weer een week voorbij gevlogen. Het laatste bericht was vanuit Helsinki. Je moet weten dat ik zonder paspoort reis, wat soms grappige momenten oplevert. Maar om Finland uit te komen was wel het leukst. Ik ga overvaren naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Ticket gekocht, en langs de douane. De man beweert dat ik zonder paspoort Finland nooit in kom. Ik zeg hem ‘kijk dan ik ben toch in Finland’. 

Goede reis verder
Hij blijft volhouden dat ik de grens kan passeren, hoe ik ook vertel dat ik heel Finland al door ben gereden. Uiteindelijk laat hij mij naar de boot gaan, maar garandeert me dat ze mij in Estland zo weer terug zetten op de boot. Na de oversteek kom ik bij de controle en laat mijn rijbewijs zien. ‘Goede reis verder’, was zijn antwoord. Zo zie je maar. De dag daarna ben ik in old Tallin geweest. Wat is het daar prachtig! Ik heb werkelijk de hele dag genoten en daarna weer op de fiets gesprongen.

Estland is ook prachtig om doorheen te fietsen. Het is een schoon land, en er is veel afwisseling. Op een gegeven moment kies ik er voor om een weg binnendoor te fietsen. Daar ben ik verrast door een heel klein dorpscafé, een kleine winkel en bakkerijtje in één. Een klompenhokje voor bij de deur, en welgeteld twaalf stoelen en vier barkrukken. Maar ze serveerden goede met de hand gezette koffie; daar geniet ik van. 

Daarna ben ik doorgefietst naar Letland, wat een stuk rommeliger was, en Litouwen. Op het moment dat u dit leest ben ik mijn eerste dag in Polen. Dan gaat de tijd wel weer snel hoor, maar ik denk nog steeds maar een dag vooruit. Want elke dag is een vakantiedag. En het onbegrijpelijke mooie hieraan blijft dat ik de eer heb om dit voor het Inloophuis te mogen doen. Je zou zeggen, een droom. Tot volgende week.”

Waarom fietst Rob ook al weer?
Rob van Hoogdalem vertrok op 1 juni om 9.00 uur bij het Inloophuis ‘Leven met kanker’ voor zijn 7.000 kilometerlange tocht naar de Noordkaap waarmee hij geld wil ophalen voor ons Inloophuis, een cent per kilometer. Rob had al een tijd lang het plan om naar de Noordkaap te fietsen en besloot zich laten sponsoren omdat hij het Inloophuis een warm hart toedraagt. Hij verloor zijn vriendin twee jaar geleden aan kanker, en ook zijn ex-vrouw en kinderen hebben een vorm van kanker. Rob is vorige week 67 geworden.

“Wat speciaal was dat. Een prachtige fietstocht, een lichaam dat goed functioneert en een geweldig doel waarvoor ik op pad ben. 386 felicitaties en de dag daarna nog eens 36. “Ik heb voor mijn verjaardag alleen maar stortingen gevraagd voor het Inloophuis.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 2 uur geleden
• Vergelijkbaar padelcentrum van FIT2GO in Zevenaar.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 18 uur geleden
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 20 uur geleden
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 20 uur geleden
• Milon, Tamar en Demi.
Milon, Tamar en Demi zijn het Koninklijk Trio van 2024 Nieuws gisteren
• José Daselaar is al veertig jaar juf op De Schakel in Woerden. Om dat te vieren kregen alle kinderen een ijsje.
Juf José werkt al veertig jaar op zelfde basisschool: De Schakel in Woerden Nieuws 23 apr, 18:56
• Sander van Schijndel van de OMU in één van de leegstaande bedrijfsgebouwen.
'Rotte kies' langs Hoge Rijndijk in Woerden eindelijk aangepakt Nieuws 23 apr, 11:13
• Tour de Terras in 2023.
Kerkgangers hebben last van muziek tijdens 'Tour de Terras' in Woerdense binnenstad Nieuws 22 apr, 09:00