Afbeelding

Rob van Hoogdalem is bijna thuis (deel 11)

Algemeen 348 keer gelezen

WOERDEN •  Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap en weer terug, om geld op te halen voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. Hij vlogt hierover op zijn YouTubekanaal en doet wekelijks verslag in deze krant. Vandaag de elfde en tevens laatste aflevering.

“Inmiddels zit ik al een eind in Duitsland en als u dit leest, zit ik als alles goed gaat op de boerderij in Harfsen. Dit zijn goede vrienden van mij, en bij de start van de tocht heb ik daar ook de eerste nacht doorgebracht.

Maar nu het verhaal van deze week. De laatste dag in Polen nuttigde ik een koffie op een terras. Toen ik naar het toilet ging, was bij terugkomst mijn helm verdwenen, dus moest ik zonder helm verder. En hoe bizar: maar twee dagen daarna ben ik aangereden door een niet oplettende automobilist. Met als gevolg, u raadt het al: drie gaatjes in mijn hoofd die alle drie moesten worden gehecht. Ik heb drie uur in de wachtkamer gezeten van de spoedeisende hulp. Nadat ze mijn hoofdwondjes hadden gehecht, mijn knie die open lag en een handwondje hadden geplakt, was ik klaar. 

Haren niet wassen
De arts raadde mij aan om een week lang mijn haren niet te wassen en te zorgen dat er geen vuil in zou komen. Ik stelde hem gerust met de mededeling dat ik nu gelijk naar mijn hotel zou gaan. Gelukkig nog maar 65 kilometer en het hotel wist inmiddels dat ik later kwam. De arts rolde van zijn stoel van verbazing. Maar het is allemaal weer goed gekomen. Ook nog overnacht op een immens grote boerderij, en nu richting Nederland dus.

Dinsdagmiddag reed ik Nederland binnen. Aanstaande zaterdag kom ik weer Woerden binnen rijden. Wilt u bij het ontvangst zijn? Om 10.00 uur kom ik binnen op de Streekmarkt Bent u er 5 minuten later, dan bent u te laat. Misschien zien we elkaar daar nog. Ik zou het geweldig vinden om gezamenlijk af te sluiten. Velen van u waren een warme reisgenoot en daar wil ik graag zaterdag een blijk van waardering aan geven.”

Rob was onder de indruk van Polen
Rob fietste vorige week door Polen en roemde het land en de mensen. “Ik had geen duidelijk beeld van het land. Nu wel: het is in één woord prachtig. De mensen hier zijn ook super vriendelijk. Bij een stop in een klein dorpscafé was de eigenaar nieuwsgierig waar ik vandaan kwam. Met zijn zoon als tolk vertelde ik mijn verhaal. Dit vond de man geweldig, en hij draaide zich om naar binnen toe. Even later kwam hij terug met een grote gerookte vis, ingepakt in folie”, vertelde hij eerder aan de krant.

Waarom heeft Rob gefietst?
Rob van Hoogdalem vertrok op 1 juni om 9.00 uur bij het Inloophuis ‘Leven met kanker’ voor zijn 7.000 kilometerlange tocht naar de Noordkaap waarmee hij geld wil ophalen voor ons Inloophuis, een cent per kilometer. Rob had al een tijd lang het plan om naar de Noordkaap te fietsen en besloot zich laten sponsoren omdat hij het Inloophuis een warm hart toedraagt. Hij verloor zijn vriendin twee jaar geleden aan kanker, en ook zijn ex-vrouw en kinderen hebben een vorm van kanker.

Rob van Hoogdalem is helemaal naar de Noordkaap gefietst en weer onderweg naar Woerden. Afgelopen week heeft hij Duitsland doorkruist.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 14 uur geleden
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 14 uur geleden
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 14 uur geleden
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05
• Flo en Wessel bezig met het maken van het schilderwerk.
Jonge kunstenaars fleuren slooppand op langs Hoge Rijndijk Nieuws 15 apr, 15:44
• Moeders hadden voor de kinderen lekkere hapjes gemaakt.
Leerlingen Woerdense basisschool vieren Suikerfeest Nieuws 15 apr, 14:24
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij ingezonden 15 apr, 11:30
• Opening van de nieuwe schoolbibliotheek.
Eigen bieb voor Zegveldse basisschool Jorai Nieuws 15 apr, 11:14