Lekker uitleven op de stormbaan
Lekker uitleven op de stormbaan Foto: Winny van Rij

Geslaagde Woerdense Vakantieweek

Algemeen 186 keer gelezen

woerden • De Woerdense Vakantieweek was geslaagd. Deze kortere versie die twee leuke avonden voor volwassenen had, was vooral gericht op de kinderen van Woerden en die genoten enorm tijdens alle welbekende activiteiten. Hoewel het niet al te warm was, is water toch altijd verschrikkelijk leuk.

Het was pas op het laatste moment dat de organisatie besloot om de week in een alternatieve versie te laten doorgaan. Gelukkig maar. De stad stond weer vol fietsen, net als andere jaren, de sfeer was goed en het was reuze gezellig op het veld. Natuurlijk was er de altijd mooie lampionnenoptocht die door diverse piraatjes werden vastgehouden want dat paste perfect bij Piraat Woerdy met wie de kinderen graag op de foto wilden, net als met het Koninklijk Trio. En wat denk je van de vossenjacht, de creatieve ochtend en de succesvolle Kinderbingo, Dier en Plezier met paardje rijden en dieren knuffelen en een mooie fiets- en wandelpuzzeltocht.

Wel even netjes in de rij blijven tijdens bijvoorbeeld de spelenkermis en de met rood-wit lint afgezette looproute volgen maar dat went snel. Je begint gewoon weer van voor af aan om naar je favoriete attractie te gaan, zoals de verschillende springkussens, het penalty schieten, de stormbaan, kleine draaimolen en brandweerspuit. Als de kinderen speelden konden ouders deze keer eindelijk eens lekker zitten op de stoelen, wel op 1,5 meter van andere ouders. Dus lekker met elkaar kletsen was iets meer een uitdaging, maar toch. Woerden heeft kunnen genieten van een heerlijke laatste vakantieweek.

Ook al was er geen groot hoofdpodium en minder horeca dan normaal, toch waren de avonden een succes. Tijdens de SuperBingo was er een schat aan prijzen en de Pubquiz werd goed bezocht. De onderlinge strijd tussen de teams was goed merkbaar maar het ging natuurlijk vooral om de eer. “We kregen veel positieve reacties,” zegt voorzitter Hester Korver. “Jeroen Romijn maakte de Quiz met Bas van Rooijen en ze hebben deze avond samen gedragen.” 

En zo kwam er een einde aan een fantastische alternatieve week. “Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, volgend jaar zijn we er hopelijk weer voor iedereen, acht dagen lang,” aldus Hester. Kort samengevat: “Honderden bingoboekjes, liters water, stapels stoelen, blije snoetjes, genoeg zon, bergen rode was, een handvol splinters, duizenden pakjes limonade, flauwe grappen en veel te veel broodjes kroket.”

Winny van Rij

‘Ook zonder groot hoofdpodium en minder horeca waren de avonden een succes’

Hans Ouwerkerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 19 uur geleden
• Milon, Tamar en Demi.
Milon, Tamar en Demi zijn het Koninklijk Trio van 2024 Nieuws 22 uur geleden
• José Daselaar is al veertig jaar juf op De Schakel in Woerden. Om dat te vieren kregen alle kinderen een ijsje.
Juf José werkt al veertig jaar op zelfde basisschool: De Schakel in Woerden Nieuws 23 apr, 18:56
• Sander van Schijndel van de OMU in één van de leegstaande bedrijfsgebouwen.
'Rotte kies' langs Hoge Rijndijk in Woerden eindelijk aangepakt Nieuws 23 apr, 11:13
• Tour de Terras in 2023.
Kerkgangers hebben last van muziek tijdens 'Tour de Terras' in Woerdense binnenstad Nieuws 22 apr, 09:00
• De burgemeester laat zijn ambtsketen zien aan de kleuters.
Burgemeester op bezoek bij kleuters De Regenboog Nieuws 22 apr, 08:41
• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04