• Het kernteam van AnnexCinema met links directeur Esther van der Lans.
• Het kernteam van AnnexCinema met links directeur Esther van der Lans. Foto: aangeleverd

Eindelijk weer volle zalen in AnnexCinema

Algemeen 1.381 keer gelezen

WOERDEN • De nieuwe James Bond-film No Time To Die zorgt voor bomvolle zalen bij AnnexCinema in Woerden. “Het lijkt weer een beetje op vroeger.” 

Blije gezichten in de bioscoop: het is iets waar directeur Esther van der Lans intens van geniet. Nu nog meer dan voorheen. “Ik vind het mooi dat alle stoelen weer gevuld zijn en onze bezoekers in de pauze met elkaar een drankje kunnen doen.” 

Creatieve acties
Net als alle bioscopen in Nederland kreeg ook AnnexCinema een flinke klap te verwerken. De vier zalen (met in totaal 435 stoelen) bleven maandenlang dicht en de crew moest creatieve acties bedenken om de coronatijd door te komen, “maar we hebben zeker niet stilgezeten”, blikt Van der Lans terug.

Als voorbeeld noemt ze de popcorn drive-thru. “Via onze webshop konden mensen popcorn of nacho’s bestellen, voor een filmavondje thuis. De bestelling konden ze met de auto hier bij de bioscoop ophalen. Wij gaven die dan met een stok aan. Een actie die zelfs de landelijke pers haalde. Woerden was echt een beetje trots op ‘zijn’ bioscoop.” 

Van der Lans is vooral trots op haar medewerkers. “Het is zo’n fijn team. Elke dag weer zorgen zij ervoor dat het ‘Annex-gevoel’, dat Geert Dolfing (de in 2015 overleden oprichter van AnnexCinema, red.) hier ooit heeft neergezet, niet verloren gaat. Dat gevoel wil zeggen dat we kwaliteitsfilms bieden in een sfeervolle, bijna huiselijke omgeving.” 

Dat mensen na maanden - zonder veel gedoe - een avondje naar de bios kunnen, vindt ze super. “Het lijkt na de laatste heropening weer een beetje op vroeger. Ik merk ook dat veel bioscoopgangers het ook echt hebben gemist.” 

Net voor de release van de nieuwe James Bond-film werd de anderhalve meter afstand losgelaten. Van der Lans noemt dat symbolisch. “No Time To Die zou vorig jaar op 13 april in première gaan. We hadden zelfs al tickets verkocht, maar vanwege corona werd de film wereldwijd uitgesteld. Snel daarna moesten de bioscopen opnieuw dicht. En nu, anderhalf jaar later, zorgt die film voor volle zalen. Heel bijzonder.”

Rode loper
Het controleren van de QR-code op de CoronaCheck-app zorgt nauwelijks voor problemen. “In de eerste week was het wel spannend, maar nu is iedereen er wel aan gewend. Een van onze medewerkers staat op de rode loper voor de ingang van de bioscoop om de QR-code van onze gasten te scannen. Dat verloopt eigenlijk heel soepel, niemand doet moeilijk. Sterker nog, mensen hebben er wel begrip voor en complimenteren ons zelfs voor het feit dat we het zo zorgvuldig doen.”

Over de nabije toekomst is Van der Lans hoopvol. De herfstvakantie komt eraan en er draaien dan heel veel nieuwe films bij AnnexCinema. “Kinderen kunnen genieten van twee Sinterklaasfilms (De Grote Sinterklaasfilm-Trammelant in Spanje en De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje), Ron’s Gone Wrong en My Sweet Monster. Voor de hele familie hebben we The Adams Family en voor de dames is er Liefde Zonder Grenzen, een romantische komedie om lekker bij weg te zwijmelen. Kortom: er is genoeg reden om hier weer ‘ns langs te komen. Onze bioscoop is goed bereikbaar en het parkeren van je auto is gratis.”

www.annexcinema.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 10 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 14 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 14 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 15 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14