• Anoek Schippers.
• Anoek Schippers. Foto: Prisca Visser

‘Hier wonen was een lot uit de loterij’

Algemeen 1.104 keer gelezen

WOERDEN • Voor de rubriek ‘nieuwkomers’ had Jacqueline van Noordenne een gesprek met Anoek Schippers.

Anoek Schippers (48) is geboren in Woerden en vertrok op haar 19e naar Utrecht om rechten te studeren. Ze was toen niet van plan ooit naar Woerden terug te keren. Het was hier begin jaren negentig nog een ingeslapen stadje. Na haar studie vond ze werk bij Mercer consulting, ze trouwde, kreeg twee kinderen en trok naar het platteland, naar een huis met een grote tuin. 

Haar kinderen gingen inmiddels naar de middelbare school in Woerden en na haar scheiding leek die stad haar ineens zo slecht nog niet. Na 27 jaar keerde ze in maart 2019 terug. Haar broer en zus wonen er en de kinderen kunnen hier makkelijk zelf op de fiets naar school, clubjes en vrienden. “Dat ik kon gaan wonen in de voormalige Pius X school was een lot uit de loterij”, vertelt ze. “Onze woonkamer is een voormalig schoollokaal. Het is prachtig.” 

Kerstboom
Haar woonplek voelt een beetje zoals Melrose Place. “In de gemeenschappelijke hal hebben we met kerst samen met de overige bewoners een mega grote kerstboom gezet en versierd. Er hangt ook een ouderwets schoolbord waar de kinderen op tekenen en waar we mededelingen naar elkaar toe op kwijt kunnen. Heel bijzonder is dat ik vanuit mijn raam het huis kan zien waar mijn overgrootmoeder (omaatje De Jong) vroeger woonde.” 

Anoek vervolgt enthousiast haar verhaal: “Mijn oma was 94 toen ik verhuisde en ze wilde per se mijn huis zien. De trap beklimmen was niet zo eenvoudig, maar het lukte haar en ze vond het prachtig dat ik op het oude huis uitkeek waar zij opgroeide. Zelf had zij later met mijn opa ook op de Rembrandlaan met veel plezier gewoond. Vorig jaar zomer is mijn oma helaas overleden. Mijn avondwandelingetje voert me vaak via de Nieuwendijk en Meeuwenlaan, naar de oude begraafplaats, waar mijn oma’s en opa’s begraven liggen.”

Pop-up shop
Anoek haar motto is: ‘Ga het gewoon doen! Stel niet langer uit maar kom in actie’. Van de juridische afdeling stapte ze al snel over naar communicatie en marketing. Dit bleek haar veel beter te passen en zelf ondernemen nog meer. In 1998 had ze  met een vriendin een tijdelijke winkel in de Achterstraat in Woerden. An & An was, ook al bestond dat woord toen nog niet, een pop-up shop. In de periode voor kerst verkochten ze interieur accessoires en kerstdecoraties. Anoek en vriendin Annemieke deden dit naast hun baan. Gewoon omdat ze er zin in hadden.

In 2006 begon ze twee interieurwebshops. “Moeilijk voor te stellen, maar die waren er toen nog bijna niet. Ik richtte me op kinderkamers en muurstickers. Mijn producten kwamen onder andere in de VT Wonen, Kek Mama en de Linda en de bestellingen rolden binnen. Ik huurde een pakhuis en ik moest personeel aannemen om me te helpen.” 

Concurrenten
In 2014 vond ze het genoeg. “Inmiddels waren er een hoop concurrenten en ik wilde iets anders. Social media en goede persberichten hadden gemaakt dat mijn producten werden opgemerkt en verkocht. Ik besloot dat ik andere ondernemers wilde helpen, met hoe je je zelf laat zien op een manier die bij je past zodat je meer leads en klanten aantrekt.”

Inmiddels heeft Anoek zich vooral toegelegd op LinkedIn. Ze geeft met name trainingen aan creatieve ondernemers. Met haar klanten spreekt ze graag af bij het Stadshotel of bij The Hall. “Een fijne sfeer en lekker eten en handig dicht bij de snelweg”, somt Anoek op. Dat ze over tien jaar dit werk nog steeds doet lijkt haar onwaarschijnlijk. “Dan is er vast weer iets anders waar ik me op wil storten”, zegt ze lachend.

Jacqueline van Noordenne

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 15 uur geleden
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05