• Toegangsweg naar de Brediusboerderij.
• Toegangsweg naar de Brediusboerderij. Foto: Floris Bakker

Toegang Brediuscafé niet op tijd af

Algemeen 587 keer gelezen

WOERDEN • De toekomstige exploitanten van het Brediuscafé in Woerden zijn boos. Dit omdat de herinrichting van het entreegebied rond Hofstede Batenstein vertraging oploopt.

Dave en Marcha Kortekaas, bekend van de winkel OOK, verwachten eind april of begin mei hun zaak te kunnen openen. Grote vraag is of de toegangsweg naar het Brediuscafé dan af is. “Waarschijnlijk niet”, verzucht Dave. “De wethouder (Tymon de Weger, red.) verklaarde tijdens de laatste commissievergadering dat na het vaststellen van het bestemmingsplan het nog zeker drie maanden duurt voordat de weg er ligt.”

Teleurstellend
En daar baalt hij flink van. “Twee jaar geleden hebben wij als exploitant met de Stichting Hofstede Batenstein en Stichting Landgoed Bredius overleg gevoerd over de planning en oplevering. Het heeft er nu alle schijn van dat het de gemeente niet gaat lukken om de toegangsweg en het gebied rond de entree (herinrichting dierenweide, nieuwe speeltuin en fietsparkeerplekken, red.) op tijd klaar te krijgen. Dat is ronduit teleurstellend, zeker als je bedenkt dat de gemeente eerder aangaf dat deze klus moet zijn geklaard voor de oplevering van Hofstede Batenstein.”

Hij vreest een valse start. “We beginnen straks een prachtig restaurant dat voor bezoekers (nog) niet via de hoofdentree is te bereiken. Dat is toch verschrikkelijk? Hoe kan dat nou gebeuren? We zijn al twee jaar mee bezig om dit te realiseren en nemen als ondernemers een behoorlijk risico. Dat dan juist de gemeente de partij is die de zaken niet op tijd op orde heeft vinden we buitengewoon slordig.”

Dave en Marcha vragen de wethouder dan ook ‘met klem’ om het proces te versnellen. “Het is nog niet te laat; je kunt in vier maanden tijd best veel doen. Het gezamenlijke doel was altijd met een groot feest alles, dus dierenweide, speeltuin, Brediuscafé en het entreegebied, gelijktijdig in gebruik te nemen. Dat plan dreigt nu in het water te vallen. In plaats daarvan heb je een restaurant dat geen aansluiting heeft met de omgeving.”

Zó mooi
Hij vindt de hele gang van zaken met name vervelend voor de vele vrijwilligers die het landgoed de laatste jaren onder handen hebben genomen. “Dankzij hun inzet is dit gebied zó mooi geworden, echt niet normaal. Het is nu een geliefde plek voor wandelaars, sporters en kinderen die zich uitleven op de natuurspeelweide. Met de opening van het Brediuscafé, de naastliggende speeltuin en dierenweide wordt het nóg mooier. Daar zou je als gemeente trots op moeten zijn, maar ik merk er weinig van.”

In een reactie laat de gemeente weten dat Dave en Marcha Kortekaas worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit om de voortgang van het project te bespreken. 

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 5 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 9 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 9 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 10 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14