• V.l.n.r.: Eric de Kock (initiatiefnemer), Emre Duru (vestigingsmanager), Fabian Meijer en Jasper de Vink (initiatiefnemers en eigenaren Studio Piraat).
• V.l.n.r.: Eric de Kock (initiatiefnemer), Emre Duru (vestigingsmanager), Fabian Meijer en Jasper de Vink (initiatiefnemers en eigenaren Studio Piraat). Foto: Michael Fischer

Bezorgrestaurants van start in Woerden

Algemeen 1.376 keer gelezen

WOERDEN • Een pizza, poke bowl of satémaaltijd online bestellen en in één keer laten bezorgen? Vanaf half januari is het mogelijk bij de zes eetgelegenheden van Bezorgrestaurants, een initiatief van de Woerdense horeca-ondernemer Eric de Kock. 

Het combineren van meerdere formules in één keuken is nieuw in Nederland. “Woerden heeft echt de primeur”, zegt De Kock trots. De rasechte horeca-ondernemer stond ruim 24 jaar aan het roer in Café Walzicht. In 2019 besloot hij zijn zaak te verkopen om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Toch jeukte het bij hem om weer wat te gaan doen.  

Schoolplein
Afgelopen zomer ontstond het idee voor Bezorgrestaurants, op het schoolplein van zijn kinderen. “Ik sprak daar met Jasper de Vink van branding bureau Studio Piraat. Onze zonen zitten bij elkaar in de klas, dus zo kennen we elkaar al wat langer. Ik legde hem mijn idee voor over het opzetten van een zogenaamde dark kitchen, een keuken waar je enkel gerechten klaarmaakt om te bezorgen. Hij raakte direct enthousiast en samen met Studio Piraat hebben we dit concept bedacht en uitgewerkt.”

De Kock wijst op de keuzestress bij het bestellen van eten, iets waar veel mensen last van hebben. Om hen te helpen bedacht hij een concept waarbij de klant online in één bestelling gerechten van zes verschillende restaurants kunnen bestellen. “Van pizza’s, hamburgers, poke bowls en bitterballen tot aan wereldgerechten en kindermenu’s: er is voor elk wat wils. Ook voor wie graag gezond, koolhydraatarm, vegetarisch en/of vegan wil eten. De befaamde ‘lekkerste saté van Europa’ van Café Walzicht staat ook op de kaart.”

De zes eetgelegenheden - Bill’s Grill, &Spices, After Work Café, Benjamin’s Kids Corner,Green District en Ciao Pizza - zijn op één locatie in Woerden gevestigd. In een pand is een spiksplinternieuwe keuken gebouwd waar koks de gerechten maken. Het eten wordt met de elektrische fiets aan huis bezorgd. Toch is het De Kock’s missie om een thuis-uit-eten beleving te creëren. Dat doet het bedrijf door de gerechten te verpakken in bijzondere verpakkingen, maar ook door een hoge mate van service te bieden. “Ons eten is lekker, warm en op tijd.” 

Paar seconden
De Kock ziet een belangrijke rol weggelegd voor de maaltijdbezorgers. “Het overhandigen van de bestelling duurt maar een paar seconden, maar in die tijd willen we graag dat ze een goede indruk maken.” Voor hun eigen veiligheid en dat van medeweggebruikers krijgen de maaltijdbezorgers een verkeersopleiding aangeboden. De Kock: “Als zij de opleiding hebben gevolgd, kunnen ze beter lastige verkeerssituaties en risico’s inschatten en weten ze wat te doen om veiliger op hun bestemming te komen. Het gaat om jonge mensen die ik niet ga pushen om razendsnel een maaltijd te bezorgen. Het moet gewoon veilig gebeuren, punt.”

Inmiddels is de werving van nieuw personeel begonnen. “We zoeken nog naar een assistent-manager en diverse keuken- en bezorghelden die het team willen versterken”, zegt De Kock. “Ons bedrijf is 7 dagen per week vanaf 16.00 uur geopend, maar ook voor de mise-en-place (voorbereiding) kunnen we mensen gebruiken.” Solliciteren kan via info@bezorgrestaurants.nu.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05
• Flo en Wessel bezig met het maken van het schilderwerk.
Jonge kunstenaars fleuren slooppand op langs Hoge Rijndijk Nieuws 15 apr, 15:44