Afbeelding
Foto: Niroworld

Veiliger in Woerden door kleine verkeersmaatregelen

Algemeen 282 keer gelezen

WOERDEN • Woerdenaren die zich zorgen maken over verkeerssituaties in de gemeente, doen er verstandig aan deze aan te kaarten bij de gemeente. 

De gemeente neemt dan, net als in het afgelopen jaar, kleine verkeersmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo is er bij verschillende scholen (Joraischool in Zegveld, Minkema College, Kalsbeek College, KBS de Schakel, Franciscusschool en Scholencluster Harmelen) een ‘schoolzone’ gemaakt. Die bestaat uit een markering op het wegdek en extra ‘schoolzone’ verkeersborden. De markering is al gemaakt, de borden komen binnenkort. Het maken van de schoolzones past bij de aanpak om weggebruikers bewust te laten worden wanneer zij in de buurt van een school rijden. 

Paaltjes
Ook zijn er in overleg met de Fietsersbond fietspaaltjes op twintig locaties in de gemeente beter gemarkeerd. De paaltjes staan vaak op een fietspad of route waar fietsers gebruik van maken, veelal om sluipverkeer tegen te gaan. Maar de paaltjes vergroten het risico op eenzijdige aanrijdingen tussen fietsers, bromfietsers en fietspaaltjes. Paaltjes op onder andere de Cattenbroekerlaan/Mansholtlaan, Kallameer, Mijzijde en de Schoollaan (Harmelen) zijn nu beter zichtbaar gemaakt.

Ook zijn, na melding van een inwoner, witte pijlen in twee richtingen op verschillende fietspaden aangebracht waar gemotoriseerd verkeer het fietspad kruist. Dit zorgt ervoor dat gemotoriseerd verkeer hier meer aandacht voor heeft en de kans op een aanrijding tussen fietser en automobilist kleiner wordt. Dit gebeurde onder meer bij diverse kruispunten langs de Steinhagenseweg.

Inwoners kunnen situaties in het verkeer melden via Meldpunt Openbare Ruimte (MOR). De gemeente kijkt per situatie of deze onveilig is of niet en neemt contact op met de melder. “Soms zijn kleine aanpassingen genoeg om de verkeersveiligheid te verbeteren”, verklkaart wethouder Arjan Noorthoek (verkeer). “De hulp van inwoners is hierbij heel welkom. Zij maken dagelijks gebruik van de Woerdense wegen. We kunnen niet met alle meldingen aan de slag, maar samen zorgen we ervoor dat de verkeersveiligheid omhoog gaat, voor fietsers, voetgangers en automobilisten.”

Lijst
Voor het uitvoeren van de maatregelen is gebruik gemaakt van subsidies van het Rijk en de provincie Utrecht. In 2022 wordt er weer een lijst gemaakt met verkeersmaatregelen die de gemeente kan nemen. Er wordt in elk geval bij nog meer scholen een schoolzone gemaakt. Ook daarvoor vraagt de gemeente subsidie aan.

Floris Bakker

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Milon, Tamar en Demi.
Milon, Tamar en Demi zijn het Koninklijk Trio van 2024 Nieuws 9 uur geleden
• José Daselaar is al veertig jaar juf op De Schakel in Woerden. Om dat te vieren kregen alle kinderen een ijsje.
Juf José werkt al veertig jaar op zelfde basisschool: De Schakel in Woerden Nieuws gisteren
• Sander van Schijndel van de OMU in één van de leegstaande bedrijfsgebouwen.
'Rotte kies' langs Hoge Rijndijk in Woerden eindelijk aangepakt Nieuws 23 apr, 11:13
• Tour de Terras in 2023.
Kerkgangers hebben last van muziek tijdens 'Tour de Terras' in Woerdense binnenstad Nieuws 22 apr, 09:00
• De burgemeester laat zijn ambtsketen zien aan de kleuters.
Burgemeester op bezoek bij kleuters De Regenboog Nieuws 22 apr, 08:41
• Een tweetal schuren aan de Alpenstraat gingen in vlammen op.
Schuren in lichterlaaie in Woerden 112 22 apr, 08:11
• Anna Drijver brengt Maria op toneel in de voorstelling De Mannen van Maria.
Nieuwe theaterprogramma Het Klooster telt liefst 90 voorstellingen Nieuws 19 apr, 22:04
• Naomi Brehm.
Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel Nieuws 19 apr, 15:41