Wandelen voor het goede doel in Woerden, een mooie manier om gezond te blijven.
Wandelen voor het goede doel in Woerden, een mooie manier om gezond te blijven. Foto: H lakerveld

24 uur van Woerden: wandelen voor het goede doel

Algemeen 1.472 keer gelezen

WOERDEN • Voor Winfried Vergeer en Daniëlle Pels zijn het drukke tijden. De arts/presentator bij RPL en de marketingdeskundige bij InterDaan werken hard aan de laatste voorbereidingen voor de 24 uur van Woerden. Het grootse wandelevenement wordt op 13 en 14 mei gehouden; de opbrengst is voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en het Prinses Máxima Centrum voor Project Kwaliteit van Leven.

“Het effect van kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook de naasten”, klinkt het stellig. “Het is geweldig dat steeds meer mensen genezen van kanker, maar we mogen niet vergeten dat de strijd tegen deze ziekte voor velen nog steeds doorgaat, en soms niet te winnen is. Mensen met kanker hebben steun nodig want kanker heb je niet alleen.

Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang, in estafettevorm, door het Westdampark in Woerden. Zij laten zich sponsoren en verzinnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen binnen te halen.”

Twee jaar huur
De impact van een sponsorevenement als de 24 uur van Woerden kan niet genoeg worden benadrukt. Het is in de wereld van ‘kanker en welzijn’ vaak heel hard werken om financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, weet Daniëlle Pels. “Het Inloophuis is een goed voorbeeld van een instantie die het geld heel goed kan gebruiken. Als ik je vertel dat dankzij de 24 uur van Woerden het Inloophuis twee jaar huur ‘verdient’, dan kan je wel nagaan dat er geld overblijft voor andere dingen. Er worden in het Inloophuis heel veel activiteiten georganiseerd en daar is budget voor nodig. Het is ontzettend fijn om dat met een wandelevenement bijeen te kunnen brengen.”

Gaan de deelnemers aan de 24 uur van Woerden een etmaal lang aan de wandel, om na afloop total loss op de behandeltafel van een fysiotherapeut te belanden? Natuurlijk niet, lacht Daniëlle. “Deelnemers vormen teams en die teams gaan afwisselend lopen. Het is echt een dag om even met veel mensen samen te zijn, sportief bezig te gaan en even extra na te denken over de situatie waarin veel mensen zich bevinden. We hebben drie plechtige momenten.

Het eerste is natuurlijk de opening. Die is vrijdag 13 mei om 17.00 uur. Dan is er die avond vanaf 22.00 uur de Heldenronde en zaterdag 14 mei sluiten we het evenement feestelijk af.”

Kaarsenzak
Tijdens de heldenronde krijgen de deelnemers een kaarsenzak mee. Het is de bedoeling dat ze daarmee het gehele parcours verlichten. Daniëlle Pels: “Dat is een speciaal eerbetoon aan iemand die met kanker te maken heeft. Moet je je voorstellen, al die lichtjes langs het parcours in het Westdampark. En dan ons lijflief ‘You’ll never walk alone’ erbij. Dat grijpt je echt, ik krijg er nu al kippenvel van. We hebben trouwens ook een Kinderronde, compleet met een stempelpost. Dat maakt het voor de kleintjes extra spannend om mee te doen en iets bij te dragen aan het goede doel.”

Glazen Huis
Deelnemers aan de 24 uur van Woerden komen overigens een opvallende plek tegen. Er is namelijk een Glazen Huis gebouwd, waar Winfried Vergeer namens omroep RPL verslag doet van het evenement en verzoekplaatjes draait. “Daarmee willen we ook weer geld ophalen voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en het Prinses Máxima Centrum voor Project Kwaliteit van Leven”, zegt hij. “En wat ook heel interessant is: we gaan mensen vragen waarom ze aan de 24 uur van Woerden meedoen en wat hun persoonlijke verhaal daarbij is. Daar kijk ik echt naar uit.”

Meedoen kan nog. Kijk hier voor de belangrijkste informatie.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het COA en de gemeente gaan onderzoeken of het oude kantoor van Campina dienst kan doen als asielzoekerscentrum.
Raad Woerden stemt in met onderzoek naar mogelijkheden asielzoekerscentrum Nieuws 19 uur geleden
• Bij ijssalon Luciano trakteerde een chansonnier voorbijgangers op Franse liedjes.
Woerdense binnenstad in Franse sferen Nieuws 17 apr, 16:26
• Het werk Femme Tunisienne van Louis Favre uit 1929.
Werk van Franse kunstschilder Louis Favre in Stadsmuseum Woerden Nieuws 17 apr, 14:50
• Het voormalige kantoorgebouw van Campina aan de Bleek in Woerden.
Vraag om noodopvang in Woerden; college 'overvallen' door verzoek COA Nieuws 17 apr, 14:31
• Cees en Abram Meijers bekijken de houten modellen van de huidige en vorige kerk.
'Kamerik veel ouder dan we eerder dachten' Nieuws 17 apr, 14:28
• Startpunt van de Drakenbootrace is de Parijse brug.
Drakenbootrace: roeien op de Woerdense Singel Nieuws 17 apr, 14:21
• Het team die de kledingbeurs mogelijk maakte, met rechts op de foto Janneke van Vliet.
Kledingbeurs in Woerdense Johan Frisoschool voor dames met een kleine beurs Nieuws 17 apr, 14:16
• Spelen in een hooiberg tijdens De Boer Op'.
Mooie weer zorgt voor veel bezoekers 'De Boer Op' Nieuws 15 apr, 16:05