VrijwilligersAcademie gaat weer beginnen

woerden • De VrijwilligersAcademie heeft de komende weken tal van interessante workshops op het programma staan. En vanaf nu zijn de workshops weer op locatie (rekening houdend met de dan geldende maatregelen natuurlijk). Aanmelden kan via www.woerdenvoorelkaar.nl/cursusaanbod of via onderstaande links.

Schrijven over, en schrijven voor. Deze workshop worden op 9 september en 30 september om 19:30 gehouden. Van het schrijven van een basistekst over de stichting/vereniging of activiteit tot het maken van een persbericht voor de plaatselijke media.


Brandveiligheid bij kwetsbare inwoners staat op 14 september van 14:00 - 16:00 uur op het programma. Tijdens deze bijeenkomst komen allerlei tips voorbij het risico op een woningbrand te voorkomen. 


Sociale veiligheid en pesten op de (vrijwilligers)werkvloer wordt op 15 september van 13:30 - 16:00 uur gehouden. Het doel van deze workshop is het creëren van een veilige vereniging of stichting. Tijdens de workshop gaan we ook in op groepsdynamiek. Groepsdynamiek gaat over veiligheid, afstand en nabijheid, commitment. Dit bepaalt je gedrag in een groep. De workshop wordt gegeven door Jacqueline Toma. Zij is onder meer gecertificeerd trainer van de stichting Omgaan met Pesten.

Instructie Verantwoord Alcohol schenken staat op 22 september van 19:30 - 21:30 uur op het programma. In deze training leer je welke regels er gelden voor verantwoord alcohol schenken, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je voorkomt dat je alcohol schenkt aan minderjarige of dronken personen.De training wordt gegeven door een trainer van Sportservice Utrecht en is op locatie.

Inclusief vrijwilligerswerk is er op 23 september van 19:30 - 21:30 uur. Centraal staat de vraag hoe kunnen we vrijwilligerswerk écht inclusief maken?