Workshop 'werken met pastelkrijt'

woerden • Op vrijdag 10 september van 10.00 tot 12.00 uur geeft Wike de Klerk bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop 'werken met pastelkrijt'.

Even vergeten dat je ziek bent (geweest) en ontspannen genieten van een creatieve activiteit. Dat kan in Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Tijdens een eenvoudige opdracht legt Wike stap-voor-stap uit hoe je kunt tekenen met deze mooi gekleurde, zachte krijtjes. Tekentalent of –ervaring heb je niet nodig. Iedereen kan meedoen. Het plezier in het tekenen met pastelkrijt staat voorop. 


Het huis is open vanaf 09.30 uur voor koffie, thee en een gezellig en ontspannen samenzijn. Van 10.00 tot 12.30 uur vindt de workshop plaats. Iedereen is welkom. Aanmelden is nodig en kan telefonisch via: 06-14004496, per email: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het Inloophuis tijdens openingstijden. Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.


q  www.inloophuislevenmetkanker.nl 


Workshop klankschalen

woerden • Ingrid van Alst geeft op donderdag 9 september van 10.00 tot 11.00 uur bij inloophuis 'Leven met kanker' in Woerden een klankschalenconcert. 

Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning. De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen. Het geluid is ook heel mooi om naar te luisteren. Iedereen mag ook ervaren hoe het is als een klankschaal heel dichtbij het lichaam worden bespeeld. Dan voel je de trilling nog duidelijker. Na de klanken kan iedereen kort delen hoe die zich voelt. Tot rust komen door klanken is heel goed voor mensen die met ingrijpende dingen zoals kanker worden geconfronteerd. Ingrid heeft ervaren hoe heilzaam deze rustgevende klanken zijn. Ze is zelf regelmatig naar concerten geweest en nu geleerd dit zelf te geven aan anderen. Meer rust en ontspanning geven aan anderen is haar passie.


Toegang en consumpties zijn gesponsord. Inloophuis ‘Leven met kanker’ is gevestigd aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar via: 06-14004496, email: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het Inloophuis tijdens openingstijden.


Expositie Atelier de Schuur in het Baken

woerden • Vol trots laten de kunstenaars van Atelier de Schuur uit Zegveld de door hun gemaakte schilderijen, tekeningen en keramiek werkstukken weer graag aan u zien tijdens de opening van onze expositie in 'het Baken' op zaterdag 11 september van 13.30 uur tot 16.00 uur. Beneluxlaan 3 te Woerden. Na een lange tijd van alleen online exposeren mag het nu eindelijk weer in het echt. Bezoekers zijn welkom om de werken te komen bekijken. Meer is te vinden op de website en Facebookpagina van Atelier de Schuur.

q  www.atelier-deschuur.nl