Biljarten speciaal voor jongeren

woerden • Biljarten alleen iets voor senioren? Zeker niet. Biljartvereniging Acquit heeft sinds een aantal jaren ook een jeugdafdeling opgezet met een aantal enthousiaste jongeren tussen 7 en 17 jaar. 

Dit is echt een uniek in Nederland. De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNB) is zelfs al eens komen kijken bij Acquit en steunt het initiatief van harte. Het Jeugdbiljarten gaat na de vakantie op vrijdag 10 september weer beginnen. Leden spelen om de week (de even weken) op vrijdag avond. Van 19.00 tot 20.30 uur voor de leeftijd vanaf ongeveer 7 t/m 12 jaar. Van 20.30 tot 22.00 uur voor de leeftijd vanaf 13 t/m 17 jaar. Er is een kundig persoon aanwezig die de jongeren haarfijn uitlegt hoe het spel werkt, wat de regels zijn, hoe je de keu vast moet houden, hoe je ballen speelt en nog veel meer. 


Er is plaats voor enthousiaste jongeren. De eerste paar keer mogen zij komen kijken en proberen of het wat voor hen is. Wie besluit om lid te worden van de club, betaalt 15 euro contributie per jaar. Verdere informatie is verkrijgbaar bij Ron Langereis (Penningmeester@bv-acquit.com) of Arjan van Leeuwen (Voorzitter@bv-acquit.com). Telefonisch contact kan op vrijdag in de even weken op de speeltijden naar het clubhuis: 0348-433110.


Breien helemaal in

woerden • Breien is helemaal in. Maar ook haken en andere hobby’s met naalden, zoals borduren en quilten. Ook bij de jeugd slaat het helemaal aan. 

Vanaf begin september is er in Woerden de club Bredius Needlepoint. Daar kan je andere hobbygenoten op dit vlak ontmoeten. Anna van Leeuwen is de initiatiefneemster. "De bedoeling van Bredius Needlepoint is dat we wekelijk in Woerden een ontmoetingsplek hebben. Je kunt daar met je hobby bezig zijn, anderen laten zien waar je mee bezig bent en wat je al klaar hebt. 


Mannen

Ook mannen zijn welkom. Van oudsher was breien juist een mannenactiviteit. Als schippers niet konden varen, dan maakten ze stoere schipperstruien die ze zelf aan boord droegen. En netten boeten is ook een soort breien. We zien dat mannen deze hobby weer steeds meer oppakken. Tijdens de laatste Olympische spelen zag je regelmatig mannen op de tribune breien. Bredius Needlepoint wordt iedere maandagmiddag van september tot en met mei gehouden in het Brediushonk (Kievitstraat 40 in Woerden). Van 13.30 tot 16.00 uur. De eerste paar keer mag je komen kijken of je het leuk vindt, en liefst ook gelijk meedoen. Daarna kan je lid worden. Voor vragen kun je langskomen of een mail sturen naar: info@asvbredius.nl.


Repair Café

kamerik • Oude spullen weggooien? Waarom niet repareren bij het Repair Café in Kamerik? Het Repair Café is één keer per maand open, op de eerste dinsdag van de maand, van 14.00 tot 16.30 uur. De komende data zijn: 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december. Locatie: Ambachthuis, Nijverheidsweg 15 in Kamerik. Technische mensen en naaisters staan klaar om kleding of apparaten te repareren. Er is koffie of thee voor bezoekers. Voor een reparatie wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. De vrijwilligers houden zich aan de geldende coronaregels. Meer informatie is verkrijgbaar bij Evelien van Vliet: 06-13013795.

www.repaircafe.nl