Genieten tijdens het Fortenfestival

Regio • Wilt u ook lekker genieten van theater, film, kunst en muziek op de mooiste locaties? Kom dan lekker nazomeren van 4 t/m 12 september bij de forten, bunkers en vestingsteden van de waterlinies tijdens het Fortenfestival. 

U kunt luisteren naar een openluchtconcert, een expositie bekijken of genieten van een film onder de sterren tijdens de buitenbios. Ontdek de geheimen en verhalen van de forten tijdens een rondleiding of bezoek één van de vele musea. Met talloze wandel - en fietsroutes ervaar je het linielandschap en de prachtige natuur. Ontspannen op een terras met een hapje en drankje kan natuurlijk ook. Met uitzicht op onder andere UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies komt het vakantiegevoel volgens de ogranisator vanzelf terug. U kunt het hele programma bekijken op de onderstaande website: www.fortenfestival.nl.
Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam samen het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet, terwijl robuuste forten de doorgangspaden bewaakten. Lange tijd mocht het linielandschap niet worden bebouwd. Daardoor ontstond een open landschap van natuur, akkers en weilanden.