• Er komt een eind aan de coronasteun voor ondernemers.
• Er komt een eind aan de coronasteun voor ondernemers. Stockfoto

Zorg over gevolgen stop coronasteun

woerden • Het CDA Woerden maakt zich zorgen over de gevolgen van het stopzetten van de coronasteun aan ondernemers. De partij wil van het college horen hoeveel lokale ondernemers er in de gevarenzone zitten. 

CDA-raadslid Rumo van Aalst verwacht dat de gevolgen van corona voor de lokale economie echt zichtbaar gaan worden nu het kabinet de steun stopzet. “Corona is zeker nog geen verleden tijd, ook niet voor ondernemers die bijvoorbeeld het restaurant nog niet zo vol kunnen zetten als vroeger.” 

Hij wijst erop dat het nog onduidelijk is of eind september het huidige maatregelenpakket los kan worden gelaten. “Dat betekent dat deze keuze van het kabinet pijn gaat doen. Als CDA Woerden willen we daarom weten hoe het college zich op dit scenario heeft voorbereid en hoeveel ondernemers in de gevarenzone komen.”


Van werk naar werk

Eerder gaf de gemeenteraad het college opdracht om - samen met FermWerk, het UWV, de TechnoHUB en ondernemers - te kijken naar mogelijkheden om inwoners die werkloos raken snel van werk naar werk te begeleiden. Ook omdat er veel krapte is op de arbeidsmarkt, kan omscholing daar vaak bij helpen. Het CDA wil weten of deze aanpak werkt. 


Van Aalst erkent dat de gemeente niet in het gat kan springen van de Rijksoverheid met steunmaatregelen. “Wat we wel kunnen doen is klaarstaan voor mensen die hun baan verliezen en zorgen dat ze bij lokale bedrijven waar een tekort is aan werknemers aan de slag kunnen gaan.”