Afbeelding

Nieuw in Woerden: Levend Ganzenbord

Algemeen

WOERDEN • Woerden heeft een nieuw evenement voor de jeugd: Levend Ganzenbord Spel. 

Op zaterdag 18 september volgen de deelnemers een parcours dwars door de binnenstad, vanaf het Kerkplein. Alle kinderen van Woerden kunnen gratis meedoen aan dit spel, dat wordt georganiseerd in het kader van de nationale sportweek en het festival ‘Iedereen doet mee’.

Ganzenbord is wel het meest bekende bordspel van Nederland. Bij Levend Ganzenbord zijn er niet 63 vakjes op een speelbord, maar 63 punten als een route door Woerden. Kinderen kunnen zich tussen 10.00 en 13.00 uur aanmelden bij de start op het Kerkplein. In groepjes van twee of drie volgen ze vanaf daar het parcours, door met de dobbelsteen te gooien.

Netbal
Onderweg komen de deelnemers allerlei raadsels, spellen en funsports tegen, zoals netbal, Jabbit en frisbee. Levend Ganzenbord is leuk voor kinderen tot ongeveer 13 jaar. Ouders of andere begeleiders zijn welkom om mee te doen, zeker voor kinderen jonger dan 10 jaar. De organisatoren verwachten dat het ongeveer 75 minuten duurt - misschien iets langer voordat de finish is bereikt. Ook het eindpunt is op het Kerkplein.

Wilma van Laar, één van de organisatoren, is erg enthousiast over het spel. “Door de opdrachten zie je misschien wel dingen in Woerden die je nog niet eerder gezien hebt. En iedereen gaat de spellen en funsports heel leuk vinden. We willen ook graag dat echt ieder kind mee kan doen, daarom is deelname ook kosteloos.”

Levend Ganzenbord is een initiatief van Kiwanis Woerden en wordt georganiseerd samen met Beweegteam Woerden, Stadshart Woerden, Lions Castellum Laurum, Speelgoedbank Woerden en heel veel vrijwilligers.

www.woerden.kiwanis.nl