Streep door gondelvaart

harmelen • De gondelvaart in Harmelen gaat dit jaar niet door. Dat meldt Oranjevereniging Harmelen, de organisator van het evenement. 'Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet garanderen.' De oranjevereniging hoopt het evenement volgend jaar weer 'als vanouds' te kunnen organiseren. 


Collecteren voor Dierenbescherming

harmelen • De Dierenbescherming is op zoek naar collectanten die tijdens de collecteweek van 3 tot en met 9 oktober langs de deuren willen gaan in Harmelen. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk van de Dierenbescherming - het helpen van dieren in nood - te bekostigen. Naast het verlenen van dierenhulp geeft de organisatie voorlichting en educatie. Van de overheid ontvangt de organisatie geen subsidie. Wie wil collecteren, kan contact opnemen met Alice Vernout-Kemper: 088-8113000 of e-mail: collecte@dierenbescherming.nl.


Veteranenborrel terug van weggeweest

regio • Na lange tijd organiseert Stichting Veteranen Lopikerwaard op zaterdag 25 september weer een veteranenborrel. Deze zal van 16.00 tot 18.00 uur plaatsvinden in café De Plaats (Plaats 2) in Montfoort. 

Veteranen en hun partner en/of geïnteresseerde kennissen zijn welkom om langs te komen. De entree is gratis. Tijdens de borrel kunnen de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje van gedachten wisselen en ervaringen delen. Gezien de recente gebeurtenissen in Afghanistan kan hier mogelijk behoefte aan zijn. De stichting vraagt veteranen die van plan zijn de borrel te bezoeken, om zich aan te melden. Dat kan via: 06-52088880 of e-mail: info@veteranen-lopikerwaard.nl. Vanwege de coronamaatregelen konden de veteranenborrels lange tijd geen doorgang vinden. Door verdere versoepeling van de maatregelen kan dat nu weer wel. Bezoekers moeten bij de ingang wel een QR-code of coronabewijs laten zien.