Bibliotheek start Informatiepunt Digitale Overheid


FOTO

woerden • Wethouder George Becht opende donderdag in de bibliotheek in Woerden het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Mensen kunnen bij dit punt terecht als het ze niet goed lukt online bij overheidsinstanties informatie te vinden.

Een DigiD aanvragen? Aangifte doen bij de Belastingdienst? Informatie inwinnen over je pensioen of uitkering? Veel mensen vinden het bijzonder lastig. Om hen te helpen, is het IDO in het leven geroepen. Getrainde medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Het Groene Hart helpen mensen zoeken naar de juiste informatie of verwijzen mensen naar passende organisaties. 


Functie

Tijdens de opening sprak Becht over het belang van de bibliotheek en hoe de functie van de bibliotheek blijft groeien om inwoners meer en beter te ondersteunen. “Hoe belangrijk is het als je samen met iemand in de bibliotheek de juiste weg gaat vinden. Het daardoor ook meer zelf gaat begrijpen Dat stukje zekerheid kunnen geven is ontzettend belangrijk.” 

Het IDO kan worden gezien als een startpunt voor iedereen die dreigt te verdwalen in de grote berg aan online informatie van de overheid. Het punt is elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open en is gratis voor leden en niet-leden van de bibliothee4k. Een afspraak maken kan aan de balie van de bibliotheek, telefonisch via: 0348-418354 of per e-mail: digitaal@bibliotheekhgh.nl. In de toekomst opent Bibliotheek Het Groene Hart ook informatiepunten in andere vestigingen.


Beelden en foto's in St. Antonius

woerden • In de Atriumhal en vitrine van St. Antonius in Woerden is tot en met 12 november werk te zien van een tweetal kunstenaars. Het gaat om beelden van An de Beer en foto’s van Jaap Strobos. 

An de Beer heeft al twintig jaar een passie voor beeldhouwen. Ze begon met het bewerken van stukken hout tot figuren en nam later les bij Parkexpressie in Alphen aan den Rijn. Daar begon zij met het beeldhouwen in steen. Het liefst werkt De Beer in haar tuin in Noorden, een dorp gelegen tussen het water en het riet van de Nieuwkoopse plassen. Daar bevinden zich ook haar atelier en beeldentuin. Haar kunstwerken beelden vooral natuurlijke figuren uit van dieren en mensen. Ze werkt met verschillende soorten hout en steen.


Zwart-wit

Jaap Strobos heeft al sinds zijn 17e een passie voor fotografie. Dat begon met het ontwikkelen van zwart-wit foto's in een donkere kamer. Hij fotografeert nu vooral dingen die ‘voorbijgaan'. De vergankelijkheid en verval boeien hem enorm. Strobos zoekt hierin naar het mooie en de schoonheid. Op plaatsen als industrieterreinen, sloperijen, oude buurten, tunnels, bouwplaatsen en plaatsen met lichteffecten zijn de foto's tot stand gekomen. Vooral details trekken Strobos' aandacht. Hij gaf zijn expositie de titel ‘Voorbijgaan'.