Scholman heeft zijn plek gevonden

woerden • Vorig jaar maakte Leroy Scholman al zijn opwachting in de selectie van SC Woerden, maar gedurende de voorbereiding en reeds gespeelde bekercampagne viel hij pas echt op. Afgelopen zaterdag scoorde hij tweemaal in het bekerduel met het Rotterdamse Erasmus. 

Zijn naam prijkt geregeld als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier. Scholman zelf weet niet of hij nu heel veel meer scoort, maar ervaart wel een verandering in de manier van spelen. "Dit is mijn tweede jaar in het eerste en vorig jaar heb ik niet heel veel gespeeld. Toen speelde ik ook als aanvallende middenvelder, terwijl dat nu meer als buitenspeler is.” 


Concurrentie

Het lijkt er dus op dat Scholman zijn plekje in het elftal gevonden heeft. Met spelers als Ingmar Rollof en Jeffrey Vlug is de concurrentie achter de spitsen dan ook groot. "Dat zijn zeker geduchte concurrenten voor mij. Vlug heeft heel veel overzicht en aan de bal heeft hij ook zoveel rust. Dat is erg lekker om zo iemand achter je te hebben spelen. Hij ziet de dingen in de diepte, vorig jaar kwamen dat soort ballen net te laat, waardoor het moment verdwenen was." 


Afgelopen zaterdag probeerde SC Woerden vanuit een 1-3-5-2 systeem de tegenstander pijn te doen. Dat bleek nog moeilijker dan gedacht. "In dat systeem speelde ik als spits, maar uiteindelijk schakelden we weer over naar een drie-spitsen-systeem. Mij maakt het overigens niet uit waar ik speel. Zolang dat maar in een aanvallende rol is."


Actie maken

Daarnaast is het spelen vanaf de zijkant ook een stuk gemakkelijker dan vanuit het centrum van het veld. Scholman: "Aan de flank kan ik lekker mijn tegenstander opzoeken en een actie maken. Als je in het centrum van het veld speelt is dat anders. Dan ben je veel meer bezig met je omgeving en moet je snelle handelen waardoor je dus sneller ballen moet afgeven." 


Het is een positie waar hij zich inmiddels prettig bij voelt. "Het voelde wel lekker voor mij, want ik kan makkelijker mijn actie richting het doel inzetten."


Slapeloze nachten

Voor komende zaterdag zullen er in het duel met Hermes-DVS doelpunten verwacht worden. Het doelsaldo van die ploeg is vele malen sterker en dus zal daar een overwinning geboekt moeten worden. "Ik weet niet hoe de afloop van de gestaakte wedstrijd tegen Loosduinen zal zijn. Dan moeten wij het dus in het onderlinge duel gaan oppakken. We gaan het zien. Het zal ons geen slapeloze nachten gaan opleveren wanneer we worden uitgeschakeld in de beker."


Nik Mandemakers