Spetterende bekerduels


regio • Zaterdagmiddag wordt de laatste speelronde van de beker gespeeld. Voor de clubs uit de gemeente Woerden levert dat nog een aantal spetterende wedstrijden op. Na twee wedstrijden maakt elke ploeg op VV Kamerik na nog kans op de volgende ronde van dit bekertoernooi. Een overzicht van deze speelronde.

SCH ’44 werd voorafgaand aan de bekercampagne als torenhoge favoriet voor het kampioenschap al wel opgeschreven om een ronde verder te komen. Na twee gemakkelijke overwinningen wacht in het laatste bekerduel een uitduel met derdeklasser SV Lopik. Beide ploegen hebben zes punten en zullen in een onderling duel gaan uitmaken wie de volgende ronde bereikt. "De volgende ronde is ook zeker een doel. Daarom waren die twee tegengoals van zaterdag ook zo zonde. Laten we kijken hoe we ons houden tegen een ploeg die een klasse hoger speelt. Voor de spelers een laatste keer om zich voor het begin van de competitie laten zien", aldus trainer Nils Peters.

Over onderlinge duels gesproken. Ook VV Linschoten mag in een onderling duel gaan bepalen met het Leidse FC Boshuizen of ze de volgende ronde bereiken of niet. Beide ploegen behaalde de afgelopen twee duels de volle buit. De Linschotense ploeg won vorige week met 5-0 van Flakkee en de week daarvoor met 2-0 van Stolwijk. Mede daardoor heeft de vierdeklasser een beter doelsaldo en zal zaterdag een gelijkspel voldoende zijn. "Als de kans zich voordoet moet je die ook proberen te pakken. Maar in FC Boshuizen treffen we een sterke tegenstander. Een mooie krachtmeting voordat de competitie begint”, vertelde trainer Pieter Ooms. 

Hetzelfde scenario geldt voor Siveo ’60 na een 7-1 overwinning op WDS en een 3-0 zege op KSD-Marine hebben de Zegvelders een beter doelsaldo dan het eveneens nog ongeslagen Excelsior Rotterdam (amateurs). In eigen huis hoeven de Zegvelders nog maar een punt te pakken om een ronde verder te gaan komen.

In de poule van het Woerdense VEP is het vooralsnog een stuk spannender. Alle vier de ploegen hebben drie punten en dus begint het voor de vierdeklasser zaterdag met het boeken van een overwinning. Een wedstrijd waarbij Joost Brugman zeer waarschijnlijk ontbreekt. "Ik had een vervelend begin van he seizoen met problemen aan mijn kuitspier, lies en afgelopen zaterdag heb ik een schop gehad”, aldus Brugman. "In de poule is het wel erg spannend. Het kan nog alle kanten op. Ik wil in ieder geval elk jaar door in de beker, want laten we eerlijk zijn: kampioen worden we niet."

Voor VV Kamerik zit het bekeravontuur erop en kan de blik worden gericht op de competitie. Het duel met TransvaliaZW is dus om des keizers baard. "Ik ben natuurlijk nieuw bij de club en dat was wennen, maar de jongens pakken het goed op. Het is voor mij een ruwe diamant die ik heb te slijpen. De competitie komt steeds dichterbij en op de lange termijn zullen we echt wel resultaten gaan halen. We kijken in ieder geval uit naar het eerste competitieduel met Siveo '60", aldus trainer Yoni Sahertian.