Opschoondag in Harmelen

harmelen • Voor de tweede keer dit jaar wordt er een opschoondag gehouden in Harmelen. Deze vindt plaats op zaterdag 25 september. 

De actie, een initiatief van de werkgroep Leefbaarheid  van het DorpsPlatform Harmelen, start om 09.30 uur bij het Dorpshuis aan de Schoollaan 8. Iedereen is welkom om een handje mee te helpen. Tot 10.00 uur worden de benodigde spullen uitgereikt, zoals vuilknijpers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes. De actie wordt om 12.30 uur afgesloten in het Dorpshuis met koffie of thee met cake of een brownie, waarbij de spullen weer kunnen worden ingeleverd. 


Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich, met vermelding van het aantal deelnemers, aanmelden per mail bij: ansvink1960@gmail.com. Wie een voorkeur heeft voor een bepaalde straat of wijk, kan dat aangeven. Ook hoort de organisatie graag hoeveel kinderen er meelopen. Deelname is op eigen risico. Mensen die een knijper willen houden om de eigen omgeving schoon te houden, kunnen deze aanvragen bij Ko Kleijn: ko.kleijn@planet.nl.


'Laten we geen mensen uitsluiten'

woerden • In een open brief aan alle inwoners van Woerden spreekt de fractie van Woerden&Democratie zich uit tegen het voornemen van de demissionaire regering om een coronatoegangsbewijs te verplichten voor horeca, theaters en sportwedstrijden. 

'Door deze maatregel zullen zo’n 1,8 miljoen Nederlanders, waaronder vele Woerdenaren, zich niet vrij kunnen bewegen waar anderen dat wel kunnen', schrijft raadslid Reem Bakker. 'Wij vinden het een grote inbreuk op de vrijheden van mensen en een grote inbreuk op de lichamelijke integriteit om vaccinatie verplicht te stellen.' 


Bijwerkingen

Dat niet-gevaccineerden een gevaar zouden vormen voor gevaccineerden geeft volgens Bakker aan dat het vaccin niet zo effectief is als gehoopt. 'Daarnaast kent het vaccin bijwerkingen. In sommige gevallen zelfs ernstige. Het verplicht stellen van een vaccin dat niet volledig beschermt, bijwerkingen heeft en na enkele maanden minder effectief wordt gaat ons te ver. Het is bij ons weten in de gemeente Woerden niet eerder voorgekomen dat een groep mensen zo buiten de samenleving werd geplaatst. Laten we elkaar respecteren, aan de ene kant de mensen die kwetsbaar zijn en zich zorgen maken over het virus en aan de andere kant de mensen die zich sterker voelen en wellicht minder te vrezen hebben. Laten we elkaar de ruimte geven en geen mensen uitsluiten.'