Sporten en bewegen in Nationale Sportweek

woerden • Om meer inwoners aan het sporten en in beweging te krijgen, grijpen de gemeente Woerden, Beweegteam Woerden en lokale sportaanbieders de Nationale Sportweek aan om allerlei sportieve activiteiten aan te bieden in Woerden.    

Van 17 tot en met 26 september kunnen inwoners meedoen aan activiteiten als levend ganzenborden, de rollatorloop of de inclusieve sportochtend. Eveneens leuk is 'Woerden de Wereld rond', een activiteit waarbij inwoners worden uitgedaagd om zoveel mogelijk meters sportend of bewegend af te leggen. Dat mag wandelend, fietsend, zwemmend of op een andere manier. Het complete aanbod van activiteiten is te vinden op: wwwbeweegteamwoerden.nl/kalendar/nationale-sportweek. Hier kunnen geïnteresseerden zich tevens aanmelden voor een activiteit. 


Vernieuwd

Sporten en bewegen kan natuurlijk het hele jaar door. Op www.beweegwijzerwoerden.nl staan alle sport- en beweegaanbieders van de gemeente Woerden. Deze website is onlangs vernieuwd waardoor het makkelijker is om informatie over een sport, sportvereniging of sportaanbieder te vinden. Met behulp van filters kan er geselecteerd worden op leeftijd, soort sport en locatie. 


Voor iedereen die nog niet precies weet welke sport bij hem of haar past, is er een mogelijkheid om kennis te maken met de sport en de aanbieders. Op de site website www.inwoerden.nl kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar hun talent ontdekken met het programma 'Sjors ontdek je talent' (start 13 oktober). Ook voor de jongste inwoners is er aanbod (Sjors 0 tot 4 jaar), voor 13 t/m 18 jarigen 'Try Out' en voor volwassenen (18+, 55+ en 75+). Deze doelgroepen vinden vanaf 20 september interessante kennismakingsaanbiedingen op deze site die zullen starten vanaf 1 oktober.


q www.beweegwijzerwoerden.nl