• Koken in het 'modderrestaurant'.
• Koken in het 'modderrestaurant'. Foto: Lidy Nieuwendijk

Oogstfeest op landgoed Bredius

woerden • Bij NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius in Woerden is zondag 26 september het oogstfeest. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom om langs te komen. 

Er is deze middag van alles te doen. Zo is er onbespoten fruit te koop, afkomstig uit de boomgaarden (neem een eigen tas mee), is er de tentoonstelling 'Mimicry: list en bedrog in de natuur' en kunnen kinderen koken in het 'modderrestaurant'. Stadsimker Chris van Iersel is aanwezig om verhalen te vertellen. Verder kunnen bezoekers iets lekkers maken in de moestuin, leren hoe je 'zero waste' kunt inpakken en meedoen aan 'schiet raak in de boomgaard'. In het centrum hangen de ingestuurde foto's voor de wedstrijd 'Natuur rond Woerden'. Om 14.00 uur is de prijsuitreiking aan de winnaars van deze wedstrijd. 


Doorstroomevenement

Het oogstfeest is - vanwege de coronamaatregelen - een doorstroomevenement. Langs de route over landgoed Bredius zijn verspreid verschillende activiteiten. Als het druk is bij een activiteit, kan er worden gevraagd om even door te lopen en later terug te komen. Aan bezoekers wordt gevraagd zich aan de geldende maatregelen te houden. De entree voor het feest is gratis. Wel wordt verzocht consumpties en fruit bij voorkeur contactloos (met pin) of eventueel gepast contant te betalen.

Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Wie eventueel een handje wil meehelpen, kan contact opnemen met: 0348-460313 of e-mail: info@inbredius.nl.


q www.inbredius.nl