Leger des Heils zoekt collectanten

woerden • Voor de jaarlijkse collecteweek is het Leger des Heils op zoek naar collectanten in de gemeente Woerden. De collecte is dit jaar van 28 november tot en met 4 december. De opbrengst wordt door het Leger des Heils gebruikt voor de organisatie van activiteiten op buurtniveau. 

In heel Nederland beheert het Leger des Heils zo'n honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. 


Vangnet

Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is een buurthuiskamer vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. mede daarom organiseert het Leger des Heils een landelijke collecteweek. Wie zich aan wil melden als collectant, kan dat doen via www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.


Mannen tanken zonder te betalen

harmelen • De politie heeft op donderdagochtend in Harmelen twee mannen aangehouden voor het tanken zonder betalen. 

Het tweetal tankte bij een tankstation en ging gehaast weg zonder te betalen. De politie werd ingeschakeld en de auto was snel gevonden. Het tweetal, een man van 20 en een man van 29 zonder vaste woon en verblijfplaats, is meteen voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk bleek dit duo ook een ploertendoder bij zich te hebben en lagen er in de auto inbrekersgereedschappen die te gebruiken zijn bij het wegnemen van katalysatoren. Tevens reed de bestuurder van het voertuig onder invloed van verdovende middelen. Beide verdachten zijn met een dagvaarding weg gestuurd.


Van Dijk pakt wereldtitel

woerden • Ellen van Dijk heeft maandag in Brugge de wereldtitel tijdrijden veroverd.

Op het 30,3 km lange parcours was de Woerdense tien seconden sneller dan Europees kampioene Marlen Reusser uit Zwitserland. Op de derde plek eindigde olympisch kampioene Annemiek van Vleuten. 

"Dit was al zo lang een droom", verklaarde Van Dijk na afloop tegen een verslaggever van de NOS. "Dit is mijn favoriete discipline. Hier hou ik van met heel mijn hart." Voor Van Dijk (34) was het de tweede keer dat ze wereldkampioen tijdrijden werd. Eerder gebeurde dat in 2013 in Florence.